I 1951 var Shirley Jackson blot 35 år, men allerede kendt i Amerika som en af de største  horrorforfattere på daværende tidspunkt. Men hun var også mor til fire og gift med en anerkendte litteraturkritikker og måtte ved siden af forfatterskabet holde hus og hjem. Jackson nåede at udgive seks romaner og et væld af noveller før hun 13 år senere, i 1965, døde af et hjertestop, blot 48 år gammel.
Foto: AP/AP

I 1951 var Shirley Jackson blot 35 år, men allerede kendt i Amerika som en af de største horrorforfattere på daværende tidspunkt. Men hun var også mor til fire og gift med en anerkendte litteraturkritikker og måtte ved siden af forfatterskabet holde hus og hjem. Jackson nåede at udgive seks romaner og et væld af noveller før hun 13 år senere, i 1965, døde af et hjertestop, blot 48 år gammel.

Bøger

Dronningen af hverdagsondskab, der udløste klagebreve i hobevis, har omsider fået en revival

Forfatteren Shirley Jackson er blevet vakt til live, på ny i USA og for første gang i Danmark; hele to af hendes værker er udkommet i dansk oversættelse i år. Forfatterens eget ulykkelige liv tegner et billede af en kvinde, hvis moderrelation, ægteskab og psyke var præget af angst og ulykke. Problemer, der måske alle har bidraget til den psykologiske dybde, hendes uhyggelige fortællinger er præget af.

Bøger
FOR ABONNENTER

I den lille amerikanske by North Bennington i staten Vermont omkommer en 48-årig kvinde en augustdag i 1965 af et hjertestop. Månederne forinden har hun knap forladt sit hjem. Plaget af angst, agorafobi, overvægt og et alvorligt pillemisbrug har hun buret sig inde det eneste sted, der føles bare nogenlunde trygt.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce