Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ullstein Bild/ullstein bild
Foto: Ullstein Bild/ullstein bild

Irmgard Keuns ungdomsromaner ’Gilda’ og ’Kunstsilkepigen’ kom på dansk 1931-32 (omslag af Axel Nygaard), eksilromanerne ’Efter midnat’ og ’Hurtigtog III. Klasse’ kom begge 1938 (omslag af Henri Clausen). Efter 5. maj 1945 kunne restoplagene afsættes med fristende mavebælte. Her er forfatteren fotograferet i 1932.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nazisterne hadede hende: Irmgard Keuns bøger blev forbudt, og hun måtte gå under jorden. Nu genopstår hun i Danmark

Den tyske forfatter Irmgard Keun kom på Hitlerstyrets sorte liste på grund af sine romaner og måtte gå under jorden. Også herhjemme havde hendes bøger det svært. Nu relanceres hun for tredje gang.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Irmgard Keuns forfatterskab har en usædvanlig historie – også på dansk. Med ’Barn af verden’ er det tredje gang, hun bliver lanceret her. Det samme sker i England. I dette forår er hendes to første romaner blevet nyoversat og indgår nu i den fornemme serie Penguin Modern Classics.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden