0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Frederik Cilius kalder læsningen af Dostojevskijs 'Forbrydelse og straf' en magisk oplevelse. Det tog atten timer og det ændrede hans holdning til tilværelsen. Foto: Finn Frandsen

Én bog ændrede manden bag Kirsten Birgits liv: »Jeg holdt op med at være kategorisk ateist. Jeg lagde den her rethaveriske umodenhed fra mig«

Frederik Cilius, manden, der lægger krop og stemme til Kirsten Birgit, Radio24syvs furie, er blevet dybt påvirket af ’Forbrydelse og straf’, Dostojevskijs klassiker om studenten, der slår en pantelånerske ihjel og martres af skyldfølelse bagefter. Det fortæller han om i dette interview, som også kommer til at handle om Henrik Sass-sagen, og som samtidig er det første i Politikens sommerserie ’Bogen, der ændrede mit liv’.

FOR ABONNENTER

»Den plantede et frø i mig, ligesom når man ser Stanley Kubricks film, og der lang tid efter udkrystalliserer sig en tanke om, hvad det var, den film egentlig ville. Jeg tror, ’The Shining’ (med den danske titel ’Ondskabens hotel’, red.) er den film, jeg har set, som var mindst uhyggelig, mens jeg så den, og mest uhyggelig, mens jeg ikke ser den, den ligger i mig, og det samme gør sig gældende med ’Forbrydelse og straf’«.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement