0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.
Denne artikel er delt af Karen Fastrup. Som abonnent kan du frit dele artikler med familie og venner – det kræver kun, at de logger ind eller opretter en profil.

Næste:
Næste:
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

Psykiater Anne Lindhardt fik øje på mennesket bag diagnosen, da hun læste Amalie Skrams selvbiografiske roman 'Professor Hieronimus'.

Anne Lindhardts mor var depressiv og alkoholiseret: »Min mor var så ondskabsfuld og uberegnelig. Det ene øjeblik sød og kærlig, det næste helt modsat«

Psykiater Anne Lindhardt har læst Amalie Skrams ’Professor Hieronimus’ hele tre gange. Skønlitteraturen peger på mennesket bag diagnoserne, mener Psykiatrifondens tidligere forkvinde, hvis depressive og alkoholiserede mor, ligesom Amalie Skram og hendes alter ego, romanfiguren Else Kant, var indlagt på Kommunehospitalet i København.

FOR ABONNENTER

»Romanen bragte mig ind til mennesket bag diagnoserne, ind til Else Kant, og det vil sige til Amalie Skram selv, som vi jo ved i store træk gennemgik det samme forløb«.

Du er der næsten

Du behøver ikke et abonnement for at læse artiklen. Det eneste, du skal gøre, er at oprette en profil, og så kan du læse videre.

Opret profil