0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Bognørdernes forfatter har skrevet 530 sider uden et eneste punktum. Og han er langtfra i mål

Jon Fosse lagde de norske anmeldere ned, da han i sidste uge fik udgivet første del af et nyt storværk med titlen ’Septologien’. Om en måned uddeles nobelprisen i litteratur. I Norge krydser de fingre.

Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Den norske forfatter og dramatiker Jon Fosse er en af litteraturelskernes yndlingsforfattere.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Den norske forfatter Jon Fosse er en ener. Man behøver kun læse én side af hans bøger, før man kan identificere hans stil. En lavmælt, messende fortællestemme flyder igennem hans bøger i lange, bølgende sætninger.

I hjemlandet har han netop fået udgivet første del af et nyt storværk, og sjældent har anmelderne stået ret og gjort honnør, som de gjorde i sidste uge, da ’Septologien I-II’ udkom. Flere af anmelderne var ikke bare begejstrede, men gav topkarakter. I Norge opererer flere medier med siderne af en terning som skala, altså fra 1 til 6 øjne. En anmelder var så glad i låget over bogen, at han mente, skalaen burde forøges til 7.

Jon Fosse kan dårligt kaldes en bestsellerforfatter. Han er først og fremmest en af litteraturelskernes og bognørdernes yndlingsforfattere. Ikke fordi der egentlig sker ret meget i hans bøger. Som Aftenpostens anmelder Ingunn Økland skrev, så kan der godt gå det meste af en bogside, hvis en af personerne skal passere en bevoksning med brændenælder, og enkelte scener bliver ifølge Økland afviklet i direkte snegletempo, så en scene kan strækkes hen over 50-60 sider.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce