Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ebbe Andersen
Foto: Ebbe Andersen

Dan Turèll skiftede fra Gyldendal til Borgens Forlag - uden at smække med døren, understregede han - fordi arbejdsgangen på det store forlag i Klareboderne var for omstændelig og ikke passede til Turèlls skrivetempo.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dan Turèll sagde det allerede i 1979: »Det ville være en stor ulykke for Danmark, hvis der ikke var et par konkurrenter til Gyldendal«

Gyldendal lukker Rosinante & Co. som en selvstændig enhed. Forfatterne begræder tabet. Men allerede i 1970’erne var Dan Turèll kritisk over for forlagets størrelse.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Afstanden er 300 meter. Fra Købmagergade 64 til Klareboderne 3 i København. Den sidste adresse tilhører Gyldendal. Hertil flytter de medarbejdere, som ikke bliver fyret, når selskabet Rosinante & Co. bliver opslugt af moderselskabet. De får deres daglige gang i forlaget, som i 1970’erne udgav Dan Turèll-klassikere som ’Karma Cowboy’ og ’Vangede Billeder’.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden