0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Danmarks førende onaniforsker: »Der er noget ensomt over det. Onani er noget, man nøjes med«

For 305 år siden gjorde en enkelt bog med ét slag onani til et kolossalt problem, der kunne slå folk ihjel og sende dem direkte i helvede. En bølge af bøger om onaniens rædsler fulgte. Men skræk var ikke det eneste, de spredte. De blev også læst som en slags porno, fremgår det af en ny bog om den kropslige aktivitet, vi mest dramatisk har skiftet holdning til.

Philip Ytournel/POLITIKEN
Foto: Philip Ytournel/POLITIKEN
Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Her en besked til de 96 procent af danske mænd og 87 procent af danske kvinder, som har prøvet at onanere. I det mindste en enkelt gang i deres liv. Og til de sidste få procent, som måske kom til at lyve, da de i den store Sexus-undersøgelse for nylig afviste nogensinde at være gået på opdagelse i deres egen fysik på den måde:

I er ikke alene. Og det har I aldrig været.

Onani er ikke alene kommet for at blive. Den har været en del af menneskelivet, lige så længe vi har kunnet mærke noget syd for bæltestedet og haft arme, der var lange nok til at gøre noget ved det.

Hvad der adskiller os fra vores forfædre og -mødre, er noget ganske andet: at vi i dag – fattige som rige – kan nyde den gratis fornøjelse, som altid er lige ved hånden, om man så må sige. Et tilbud, 67 procent af danske mænd og 30 procent af kvinderne benytter sig af mindst én gang om ugen. Uden af den grund at blive udråbt til syndere og skulle frygte alvorlig sygdom og snarlig død. For dernæst at ryge direkte i helvede.

I flere hundrede år blev onani betragtet som en alvorlig synd, en trussel imod helbredet og selve samfundets orden. Millioner og atter millioner af mænd og kvinder i Vesten må altså fulde af skam og rædsel have kæmpet med lysten og i tavshed troet sig fortabt for Gud og truet på livet.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce