Her en besked til de 96 procent af danske mænd og 87 procent af danske kvinder, som har prøvet at onanere. I det mindste en enkelt gang i deres liv. Og til de sidste få procent, som måske kom til at lyve, da de i den store Sexus-undersøgelse for nylig afviste nogensinde at være gået på opdagelse i deres egen fysik på den måde:
I er ikke alene. Og det har I aldrig været.
Onani er ikke alene kommet for at blive. Den har været en del af menneskelivet, lige så længe vi har kunnet mærke noget syd for bæltestedet og haft arme, der var lange nok til at gøre noget ved det.
Hvad der adskiller os fra vores forfædre og -mødre, er noget ganske andet: at vi i dag – fattige som rige – kan nyde den gratis fornøjelse, som altid er lige ved hånden, om man så må sige. Et tilbud, 67 procent af danske mænd og 30 procent af kvinderne benytter sig af mindst én gang om ugen. Uden af den grund at blive udråbt til syndere og skulle frygte alvorlig sygdom og snarlig død. For dernæst at ryge direkte i helvede.
I flere hundrede år blev onani betragtet som en alvorlig synd, en trussel imod helbredet og selve samfundets orden. Millioner og atter millioner af mænd og kvinder i Vesten må altså fulde af skam og rædsel have kæmpet med lysten og i tavshed troet sig fortabt for Gud og truet på livet.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Deltag i debatten nu
Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her