0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Lænkede over 2.000 mennesker på sine skibe: Velresearchet debut fortæller den sande historie om dansk slavehandler

I Sofie Malmborgs stærke debutroman, ’Bargums synder’ fortælles den sande historie om købmanden Frederik Bargum, som i 1700-tallet blev rig på slavehandel.

Tine Harden
Foto: Tine Harden

Sproget er den sande hovedperson i Sofie Malmborgs debutroman som både er velresearchet og har en masse på hjerte.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hun kan sætte scener, den debuterende Sofie Malmborg. Og hun kan skrive i sit helt eget sprog. ’Bargums synder’ er sat i 1700-tallets København, men også i Aabenraa og en række europæiske byer, Wien, Paris, Firenze. Titelpersonen er en ambitiøs købmand, som fra sin gård i Amaliegade både tjener og formøbler en formue på alle former for handel og driftige foretagender.​​

Han har skibe i søen og driver trekantshandel i Afrika og Vestindien. Romanen bygger på en sand historie: »I årene 1766-1774 lænkede den danske købmand Frederik Bargum 2.321 mennesker om bord på sine skibe og sejlede dem over Atlanten for at sælge dem som slaver til de danske sukkerplantager i Vestindien«.​​

Men Bargum har mange andre synder på samvittigheden, krak og konkurser flyder i hans kølvand, og da han forgældet flygter ud af Danmark, giver han pokker i både kone og børn, skønt konen, Leonora, slutter sig til ham senere.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce