0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Efter frafald og corona: Bogforum aflyses i 2020

Bogforum i Bella Center vender først tilbage i 2021. Årets debutantpris uddeles dog som vanligt.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Miriam Dalsgaard
Arkivfoto: Miriam Dalsgaard

Bogforum har kastet håndklædet i ringene og aflyser nu efter stort frafald fra forlag.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I løbet af de seneste måneder har der været stor usikkerhed blandt landets forlag om, hvorvidt de trygt kunne deltage på Bogforum i efteråret. Sidste år tiltrak messen 38.000 gæster, der stimlede tæt sammen om scenerne med forfattere. En gentagelse af det syntes uforenelig med coronaforskrifterne i år, oplevede flere forlag. Og trak sig én efter én.

Det har nu fået Bogforum til at aflyse årets messe og i stedet udskyde afholdelsen til næste år, hvor den vender tilbage i vanlig stil, lyder det i en pressemeddelelse, hvor en række forlag giver deres opbakning.

Morten Hesseldahl fra Gyldendal, som var hurtige til at trække sig og melde ud, at de selv ville arrangere bogbegivenheder i efteråret som alternativ, siger blandt andet i pressemeddelelsen:

»Beslutningen om at udskyde Bogforum til 2021 er helt rigtig, og vi er glade for, at man har lyttet til branchen. Vi ønsker naturligvis, at både udstillere og publikum får den bedst tænkelige oplevelse, men forudsætningerne var i vores optik bare ikke til stede i år. 2020 har været et specielt år for os alle, men vi glæder os til at vende tilbage til Bogforum i 2021«.

Også Politikens Forlag, som havde trukket sig, hilser beslutningen om at droppe årets store messe velkommen.

»Vi vil ikke lægge skjul på lettelsen over, at man vælger at udskyde Bogforum til 2021. Det handler jo i sidste ende om hensynet til både udstillere, publikum og forfattere. Samtidig vil jeg gerne understrege vigtigheden af Bogforum som samlingspunkt for hele branchen, og vi glæder os meget til at være med igen i 2021«, lyder det fra Lene Juul, direktør for Politikens Forlag, i pressemeddelelsen.

Selv om Bogforum ikke bliver til noget dette efterår, arbejdes der på at skabe en række litterære aktiviteter i Bogforum-regi – bl.a. i Bella Center Copenhagen i løbet af efteråret. Det betyder blandt andet, at uddelingen af årets debutantpris ikke er aflyst.

Årets Bogforum var planlagt til dagene 30. oktober til 1. november.

Læs mere:

Annonce