0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Anmeldelse: Vis mig dit stel. Så skal jeg sige dig, hvem du er

Lars Hedebo Olsen har udvalgt 20 stel, der spreder sig over 250 år og er med til at skrive en lille fin kulturhistorie om, hvordan vi fra kongehus til adel og borgerskab har brugt porcelænet til at fortælle omgivelserne, hvem vi er.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Brian Buchard
Foto: Brian Buchard

Engang var Mågestellet øverst på teenagernes ønskesedler.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Man tager et sølvfad … eller en paptallerken. Betyder det noget for oplevelsen af et måltid mad, om ingredienserne er præsenteret på en Ikea-tallerken eller Flora Danica-porcelæn til 12? Svaret er kort ja, en helt almindelig tomatsuppe bliver løftet af at blive serveret i en smuk dyb tallerken.

I nogle særlige situationer er det dog ikke underlaget, der betyder noget – en gourmethotdog kan sagtens indtages uden hårdt underlag, og et perfekt bagt snobrød over bål smager endnu bedre, når hænderne er tallerken og bestik. I næsten alle andre situationer har servicet en grundlæggende funktion.