0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Skandaler, drukture, ulykker og slagsmål: Selv ikke rockmusikere kan hamle op med det vilde liv i ærlig Bendtner-bog

Underholdende og ærlig biografi fortæller alle detaljer i den endeløse række af skandaler med Nicklas Bendtner som hovedperson. Den viser også, hvor fremragende en fodboldspiller han er, uden dog at finde baggrunden for eskapaderne.

Eddie Keogh/Ritzau Scanpix
Foto: Eddie Keogh/Ritzau Scanpix

Det irske bettingfirma tlbød Nicklas Bendtner 2 milloner kroner, hvis han ville flashe underbukser med navnet på efter en scoring ved EM i Ukraine i 2012. Den storforbrugende spiller havde brug for pengene og kunne ikke dy sig. Endnu en skandale i den endeløse række var en realitet.

Boganmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Boganmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Trolden Lille Ole er fuld af spilopper. Der skal hele tiden ske noget, så han ikke keder sig. En dag ringer han til brandvæsenet og siger, at der er ild i huset. Brandbilerne kommer for fuld udrykning. Heldigvis kan brandmændene godt se, at trolden ikke mente noget ondt med at tilkalde dem, og alle »ruller de rundt på gulvet« og griner.​​

Ugen efter ringer trolden til politiet med en ny falsk alarm: »Så gik det for alvor galt. Han blev sat i fængsel, han blev løsladt 5.11. kl. 10, og så kom han hjem til sin mor og far, og lige siden den dag har han aldrig drillet«.

Står der håbefuldt at læse i en stil, Nicklas Bendtner skrev på Korsvejens Skole i Tårnby engang i de skoleår, hvor han igen og igen havnede uden for døren. Bemærkelsesværdigt, at den forudseende dreng Nicklas allerede havde lært at datere personlige katastrofer og løsladelser i det lille selvportræt. Der skulle komme mange flere af dem.

Selv om man ved, at skandaler, drukture, ulykker og slagsmål vil optræde i et deprimerende antal på siderne, går man forventningsfuld i gang med biografien ’Begge sider’ i håb om netop at få en forklaring på dumhederne. En refleksion over de spildte muligheder og det bortsløsede talent, som Nicklas Bendtner tidligt i bogen gør opmærksom på, at han selv er helt på det rene med er resultatet af det enorme antal eskapader.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce