0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Rom i små detaljer

Fint blik for byens samspil mellem officiel religion, folketro, politik og verdenskunst.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Faglitteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Faglitteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er som bekendt ingen ende på Rom. Selv om man har været der mange gange før, opdager man noget nyt ved hvert eneste besøg, og selv om man har læst reoler fulde af bøger om byen, er der altid noget nyt at lære, en historie, som man ikke kendte, eller en pointe eller forbindelse, som man ikke tidligere havde været opmærksom på.

Ole Askov Olsen - folkekirkepræst, passioneret Romrejsende og belæst kender af byen - benytter Roms topografi som en lang række af stikord, der udløser et væld store og små historier, som bør kunne give selv de mest erfarne og blaserte turister ny viden og stof til nye oplevelser.

'Glimt af et glemt Rom' er ikke en guidebog - der er hverken kort eller de basisoplysninger, som en guidebog nødvendigvis må indeholde, og formatet gør den heller ikke nem at medbringe - men derimod en herlig lænestolsbog, både for dem, der planlægger eller genoplever en rejse, og for dem, der bare nyder at læse om den forunderlige by.


Med sin causerende stil, sine talløse anekdoter og sin kærlighed til detaljer fortsætter Ole Askov Olsen traditionen fra Carl Ankerfeldts fine bøger om 'Romerske hemmeligheder', 'Romerske lokaliteter', 'Romerske motiver og stemninger' osv. Hans historier er alle knyttet til bestemte steder i byen, og han kommer vidt omkring i tid og rum - fra byens grundlæggelse over pavedømmet i 1800-tallet til de tyske besættelsesstyrkers hævnmord på 335 italienske gidsler i marts 1944 og videre til moderne restaurationslov.

Nogle kapitler er koncentreret om en enkelt historie - Ole Askov Olsen synes at have en uudtømmelig viden om eksotiske familiedramaer i renæssancens og barokkens Rom - mens andre skildrer en bestemt lokalitet op gennem seklerne, hvorved man får et levende indtryk af de utallige lag af historie - og historier - som er til stede samtidig næsten overalt i den gamle bykerne.

Askov Olsen skriver med megen energi og en smittende fortælleglæde, og han har et fint blik for det samspil mellem officiel religion, folketro, politik og verdenskunst, som århundrede efter århundrede har skabt den by, vi kender i dag.

Bogen er smukt tilrettelagt, og Lars Physants på én gang superrealistiske og drømmeagtige malerier klæder teksterne godt og indbyder til jagt på hidtil oversete detaljer, næste gang man kommer forbi motiverne.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce