0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Køn og slagmarker

Faglitteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Jeg har for nylig i disse spalter tilstået min begejstring for tidsskriftet Social Kritik, og lad mig i samme rosende åndedrag fremhæve Kvinder, Køn & Forskning, som mirakuløst har overlevet sit tyngende navn og kvartal efter kvartal giver sine gode bud på en kønsdebat, der vil andet og mere end ligeløn og kromosomer på kollisionskurs:

Med bredt anlagte tematikker som migration, læring, sport, orientalisme, middelalder og cyberspace opsøger redaktionen stedse nye territorier i det kønsteoretiske landskab, og de bedste af indlæggene (hvilket er mange) sætter en flot standard for kønsessaystikken i en kompleks, postfeministisk tid.

I det seneste nummer handler det kort og godt om 'genetiske forestillinger', og i fire hovedartikler gives der skarpsindige bud på hverdag og videnskab, fakta og fiktion i vore dages ekspansive reproduktionsteknologi. Hertil kommer blandt andet et indsigtsfuldt interview med den hollandske medieforsker José van Dijck. Kvinder, Køn & Forskning repræsenterer en kønsdebat med højt til loftet, forskning med udsyn.


Og nu vi er i biomekanikkens univers, så kunne De passende overveje et besøg hos det idéhistoriske tidsskrift Slagmark, som i sin seneste udgave tager 'den moderne medicin' ved vingebenet og med en hel vifte af mere eller mindre forudsigelige synsvinkler når udmærket omkring sit stof - fra sundhedsplejens etik, over kroppens historiografi til den biologiske psykiatris markante senmoderne renæssance.

Alt i alt et gedigent og fagligt stimulerende temanummer, skønt jeg må protestere, når redaktøren blot kan komme i tanke om to nyere værker inden for genren medicinsk idéhistorie: Her overser han først og fremmest Lene Kochs og Birgit Kirkebæks fornemme eugenik-arbejder, ligesom adskillige studier i f.eks. køn, seksualitet, barndom, fødselshjælp, idræt, sundhed og normalitet hver for sig har leveret gode, dekonstruerende blikke på den tidligere så enerådende medicinske diskurs.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce