0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Liv på alle etager

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Faglitteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Faglitteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

»Kvinders hjerner er som en etageejendom, hvor der foregår noget på alle etager - samtidig«.

Sådan siger tv-værtinden Pernille Aalund, chefredaktør på internetportalen Oestrogen.dk, i et interview om at være karrierekvinde og mor på samme tid. Et godt billede, mere positivt end denne anmelders oplevelse som eneforsørger og fuldtidsarbejdende af at være et permanent væltet kartotekskab.

Men Aalund har ligesom hovedparten af de 11 andre medvirkende kvinder i bogen 'KarriereMor' det overskud, der skal til, når man vil have det hele, barn/børn og en rigtig karriere, som altså ikke består i blot at gå på arbejde og få familielivet til at hænge sammen, men som implicerer fuld videreudvikling af et arbejdsliv. Fremad og opad!

Det er sådanne nogle kvinder, business manager Kira Milan har fundet og interviewet i detaljer om, hvordan de gør. Bogen har Milan oven i købet samlet og skrevet under sin barselsorlov, hvilket medførte, at hun måtte rejse frem og tilbage mellem København og London, hvor hun bor som led i sin mands karriere. Her undlader jeg med vilje et fnisende udråbstegn, for hun lavede jo faktisk bogen, og det er jo også et arbejde.


Hvordan det helt praktisk har kunne, lade sig gi' sig, hører man nu ikke noget om. Til gengæld fortæller de andre karrierekvinder om rengøringshjælp, institutioner, skemalagt henten og bringen, au pair-piger, bedstemødre (dem er der få af) og andre hjælpere og hjælpemidler, uden hvilke det ikke går.

Mænd er med- og modspillere. Sidstnævnte er mestendels blevet forladt. Flere af kvinderne, heriblandt min personlige favorit Monique Moullé-Zetterström, adm. dir., Orange, giver udtryk for en sund egoisme og en beundringsværdig arrogance over for omverden, som kun en rigtig overlever besidder.

Moullé-Zetterström gør i sit andet ægteskab oprør mod den svenske familiemodel, hvor »barnet er konge, og forældrene er slaver!«. Til gengæld havde hendes franske børn i en alder af tre og fire år siddet derhjemme med nøgler om halsen og ventet på, at hun ringede og sendte dem i småbørnsskole. For lidt og for meget ...

I 'KarriereMor' møder man erhvervskvinder i flere aldre, men mest yngre, og af alle slags, fra perfektionisten til rumlepotten. Man kan både blive inspireret og forarget, hvis det er det, man vil. Alt i alt er det en både nyttig og tankevækkende bog. Den er sågar morsom sine steder.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce