0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
New Line Cinema/Apple Films Ltd/Ritzau Scanpix
Arkivfoto: New Line Cinema/Apple Films Ltd/Ritzau Scanpix

The Beatles' 'All You Need Is Love' deler budskab med kristendommen. Thi størst af alt er kærligheden.

6 hjerter: Aha-oplevelserne står i kø i overlegent værk om kristendommens historie med The Beatles og Tolkien i vigtige biroller

2.000 års kristendom har formet den vestlige bevidsthed – selv ateismen og kommunismen – skriver historiker Tom Holland i sit store fabelagtigt velskrevne og overlegent formidlede værk om kristendommens virkningshistorie.

FOR ABONNENTER

At der målt på deres menneskeværd ikke skulle være forskel på herre og slave, var en revolutionerende tanke. Det samme var de kristnes påstand, at deres tilbedte herre, Jesus Kristus, både var guddommelig og et lidende, forsvarsløst menneske, som var blevet påført den mest nedværdigende død af dem alle: døden på korset. En bestialsk form for henrettelse opfundet af perserne, raffineret af grækerne og af romerne gjort til almindelig praksis, når det gjaldt henrettelse af opsætsige slaver.

Alt sammen komplet absurde, uhyrlige og latterlige påstande, hvad enten man som magthaver var romer, græker eller perser, konstaterer den engelske historiker Tom Holland i sin store fortælling om kristendommens virkningshistorie.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere