Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JOACHIM ADRIAN (arkiv)
Foto: JOACHIM ADRIAN (arkiv)

Afsked. »Jeg smækker på ingen måde med døren«, siger Søren Ulrik Thomsen.

Skønlitteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Som abonnent får du 15 procent rabat i Boghallen og 20 procent rabat på Saxo Premium. Læs mere på politiken.dk/plus.

Krise får Søren Ulrik Thomsen til at skifte forlag

Forlaget Borgen er i krise. Derfor søger digteren i sikkerhed hos Gyldendal.

Skønlitteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Digteren Søren Ulrik Thomsen udsender 1. marts sin første digtsamling i 9 år.

De seneste 30 år har han udgivet på Borgenforlaget Vindrose, men de 42 digte i samlingen ’Rystet spejl’ udkommer på Gyldendal, som bliver hans fremtidige forlag.

LÆS MERE »Jeg smækker på ingen måde med døren, for jeg har gennem årene haft fine forhold hos Borgen. Jeg sætter dem meget højt, men jeg er også glad for, at jeg nu har stabilitet omkring mit forfatterskab, og at Gyldendal har taget så godt imod mig«, siger Søren Ulrik Thomsen. Samtlige redaktører opsagtDen 54-årige digters forlagsskifte kommer i forlængelse af Forlaget Borgens aktuelle krise, som blev omtalt her i avisen forrige søndag.

Borgen er i så store økonomiske vanskeligheder, at man har opsagt samtlige redaktører, heriblandt Jens Christiansen, som har været Søren Ulrik Thomsens faste redaktør gennem de seneste 14 år.

Vi ville selvfølgelig gerne have fortsat med at udgive hans bøger, men jeg har forståelse for hans beslutningFremover vil Borgen kun benytte sig af freelanceredaktører, og ud over de to ejere, Helle og Niels Borgen, vil det faste personale fra engang næste år kun bestå af tre salgsfolk og en bogholder.

Når de planlagte forårsudgivelser er sendt på gaden, vil der fremover kun komme få, særligt udvalgte nyheder fra forlaget.

De sidste tilbage

Direktør Niels Borgen vil ikke kommentere forlagets økonomi eller mere konkrete fremtidsplaner, men bekræfter, at han har haft et møde med Søren Ulrik Thomsen om den kommende digtsamling. »Vi ville selvfølgelig gerne have fortsat med at udgive hans bøger, men jeg har forståelse for hans beslutning«, siger Niels Borgen.

LÆS OGSÅ Blandt Borgens øvrige markante navne er digterne Peter Laugesen og Benny Andersen. Begge udtalte for nylig her i avisen, at de håber at kunne fortsætte på Borgen/Vindrose.

Benny Andersen siger, han udkommer på forlaget, så længe det eksisterer. Den 81-årige digter har udgivet samtlige sine bøger på Borgens Forlag.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden