Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ro. Der er lutter gode slutninger i Carl-bøgerne, selv om stemningen undervejs kan være lidt kritisk. Illustration: Hanne Bartholin.

Ro. Der er lutter gode slutninger i Carl-bøgerne, selv om stemningen undervejs kan være lidt kritisk. Illustration: Hanne Bartholin.

Skønlitteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Som abonnent får du 15 procent rabat i Boghallen og 20 procent rabat på Saxo Premium. Læs mere på politiken.dk/plus.

Også elefant-forældre har travlt i smuk og klog bog

Hanne Bartholin og Ida Jessen har stadig snabeltyrkerskoene på.

Skønlitteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Alene åbningsbilledet: En søn putter sig ind til sin sovende far, der er svagt rosafarvet og ligner et bjerg. Han er et bjerg. Carls far er en elefant, og i dag skal de to hygge sig.

Billedbøgerne om elefantungen Carl er allerede klassikere. Denne er nummer fire i rækken. Carl har været bare Carl. Han har været næsten ond og ret rasende. Nu skal han bare have det sjovt.

Bøgerne om Carl er lavet med snabeltyrkerskoene på af tegner Hanne Bartholin og fortæller Ida Jessen. De to hygger sig med den lille platfodede familie, som også rummer en store- og en lillebror samt en mor.

Få, men nok ord

Der står ikke så mange ord på siderne, men lige præcis nok til at understøtte de mageløse billeder, der rummer lethed og tyngde på én og samme tid. Der er en meditativ ro over sceneriet, selv når Carl laver ulykker. ’Da Carl havde det sjovt’ er fra skuffen med travle forældre. Det var egentlig meningen, at Carl skulle hygge dagen lang med sin far, men denne skal lige dit og dat. Åh, tænker man! Det går aldrig godt. Men det gør det naturligvis. Der er lutter glade slutninger i Carl-bøgerne, men først skal en følelse, en stemning på bordet, for at den kan blive lagt bort igen. I Carl rumler alle elefantungers dybe vrede. Den kan være svær at håndtere. Hvor er det smukt (og klogt). I dette fjerde bind får man også at vide, hvordan elefanter skriver på computer. Se selv efter!Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden