Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

racisme? Tegneseriehæftet 'Tintin i Congo' blev til i en tid, hvor man havde et  mindre nuanceret syn på afrikanere, fremførte forsvaret i retssagen.
Foto: VIRGINIA MAYO (arkiv)/AP

racisme? Tegneseriehæftet 'Tintin i Congo' blev til i en tid, hvor man havde et mindre nuanceret syn på afrikanere, fremførte forsvaret i retssagen.

Skønlitteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Som abonnent får du 15 procent rabat i Boghallen og 20 procent rabat på Saxo Premium. Læs mere på politiken.dk/plus.

Domstol slår fast: 'Tintin i Congo' er ikke racistisk

Tegneseriens hensigt var ikke at diskriminere, siger belgisk domstol.

Skønlitteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det berømte tegneseriehæfte ’Tintin i Congo’ er ikke racistisk.

Det afgjorde byretten i Bruxelles i fredags ved afslutningen af en fem år lang retssag, hvor en congolesisk klager har forsøgt at få tegneseriehæftet ud af boghandlerne. Det skriver den belgiske avis le Soir.

LÆS OGSÅ

Den congolesiske sagsøger, Bienvenu Mbutu Mondondo, har fremført, at den belgiske tegner Hergé og hans forlæggere ved at udgive og fortsat udgive ’Tintin i Congo’ fra 1931 gør sig skyldige i at fremstille sorte som dovne, naive og underbegavede.

I hæftet skælder Tintin blandt andet ud på sorte, der er tvangsindlagt til at bygge jernbaner i Congo, men domstolen har afgjort, at det ikke har været hensigten at diskriminere.

LÆS OGSÅ

Under retssagen har det været fremført som forsvar for Tintin-hæftet, at det er blevet til i en tid, hvor man ikke havde et nuanceret syn på afrikanere.

Ifølge Le Soir har flere boghandlere og forlæggere uden for Belgien trukket hæftet væk fra børnehylderne, mens Congos egen kulturminister har kanoniseret hæftet, der sælger stort som souvenir i landet.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden