Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Skønlitteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Som abonnent får du 15 procent rabat i Boghallen og 20 procent rabat på Saxo Premium. Læs mere på politiken.dk/plus.

Neil Gaiman har åbenbart også en halvslap venstrehånd

Ny eventyrbog er velskrevet, men sært uinteressant.

Skønlitteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når Neil Gaiman er bedst, er han utrolig god. Som han er det i voksenbogen ’Amerikanske guder’, børnebogen ’Coraline’ og menneskebogen ’The Ocean at the End of the Lane’.

Men Gaiman har åbenbart også en halvslap venstrehånd. ’Søvn og torne’ er et forsøg på at opskrive de gamle eventyr til en moderne kontekst uden at slippe eventyrligheden. Snehvide battler med Tornerose på fremmed grund. Grimm møder Tolkien i en fortælling befolket af dværge, en sovende prinsesse, en tjørnehæk, en ten, en heks og alt til faget hørende.

Metoden er velprøvet. Vend tingene på hovedet. Så den sovende prinsesse er alt andet end uskyldig, mens den magtfulde dronning er en handlekraftig moderne kvinde, der træffer moderne eksistentielle valg, mens en mystisk sovesyge hærger lande og riger.

Det er velskrevet, men også sært uinteressant, når man tager i betragtning, at forfatteren er Neil Gaiman. Lidt lommepsykologi fra Omvendtslev og et lesbisk krydderi gør det ikke, synes jeg.

Bogens indlysende kvaliteter står illustratoren Chris Riddle for. Hans elegante sort-hvide illustrationer er en smuk kombination af nutids tegneserie og fordums art nouveau.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden