Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

fornøjelse. Klaus Rifbjerg »har sit talent og sit mod og sin galde og sin erindring og sit vemod og en hel del mere. Uanset hvad – det er altid en fornøjelse at læse ham«, skriver Bettina Heltberg om den pacifistiske jægers nye dagbogsagtige essaysamling. Foto fra forsiden: Klaus Holsting

Skønlitteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Som abonnent får du 15 procent rabat i Boghallen og 20 procent rabat på Saxo Premium. Læs mere på politiken.dk/plus.


Rifbjerg fortsætter surmuleriet

Forspildte chancer og lumpne overgreb - Klaus Rifbjerg er på krigsstien.

Skønlitteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Selvfølgelig kan man sige sig selv, at det her ikke er Rifbjergs fødselsdagsgave til det danske folk – den kommer på fødselsdagen, som er 15. december i år, da han fylder 80 og udsender en ny digtsamling på Gyldendal, ’Stederne’.

Vent nu hellere på den!

LÆS OGSÅ

Det har Gyldendals direktør Johannes Riis måske også sagt til Rifbjerg, at bortset fra, at han ikke er enig i alt det frådende surmuleri, som dagens lille notatsamling repræsenterer, så er Rifbjergs image, om man så må sige, ikke essayskriverens, fordi der her nu er så mange om biddet og endda dem, der er bedre. Bliv ved din læst, Rifbjerg!

Ja, det er nemt nok sagt!

Det er også forkert, for Rifbjerg har ingen læst, han har sit talent og sit mod og sin galde og sin erindring og sit vemod og en hel del mere. Uanset hvad – det er altid en fornøjelse at læse ham.

Eftertanke
Efter at man med en vis nervøsitet har skimmet bogen for at se, om man selv er blevet en lumpen idiot siden sidst, går man beroliget i gang. Det er stadig de samme: Krarup og Langballe, Pittelkow og Pind, Flemming Rose og sociologen Henrik Dahl og (måske) Claus Beck-Nielsen, hvis forsvindingsnummer jeg heller aldrig forstod en brik af.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden