0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Pølsepoppigerne

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Skønlitteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Skønlitteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Elisabeth gik målrettet efter synergieffekten, da hun for tre år siden søsatte 'Dr. Dingeling' som kombineret bog og cd. Denne gang har sangerinden, sangskriveren og nu altså også børnebogsforfatteren Elisabeth Gjerluff Nielsen på alle måder forstærket konceptet og finindstillet sigtekornet med udsendelsen af 'Dr. Dingelings Dansemus'.

Bogen og cd'en swinger sammen, men udgives som to selvstændige enheder af henholdsvis et forlag og et pladeselskab. Det har den fordel, at cd'en opfattes som mere end et vedhæng til bogen. Og det fortjener den. Projektet kan næsten beskrives som en slags bogmusical, idet sangene bliver 'sunget' af personerne i fortællingen, efterhånden som dramaet udspiller sig i Store-Lilleby.

Bogen er også denne gang illustreret af Rasmus Bregnhøj med den karakteristiske kantede og krasbørstige streg, der denne gang arbejder i en mere frisk og børnevenlig farveskala. På samme måde har Elisabeth tonet ned for de mørkere farver og fremhævet humørbombardementet, idet hun mere entydigt tager udgangspunkt i et barnligt univers. Hun har omhyggeligt sørget for at sammenstrikke en virkelig skæg parodi på et Popstars-forløb.


Pølse-Pop-Pigerne er de feterede poppiger kendt fra tv. Deres manager er den enterprenante opfinder Kølekær, mens hans rival, den elendige opfinder Dr. Dingeling, prøver at score kassen ved at forvandle sine unger fra Vandkandestræde til børnepopstjernerne Dingelings Dansemus.

En sprælsk historie fortalt i børnehøjde, men heldigvis med en besk undertekst, der handler om den helt igennem uhellige alliance mellem tv og pladebranche, når popmusik bliver en kynisk barnagtig genre, der skal opfindes, styles og styres fra a til z.

Heldigvis er Elisabeths egen musik et tordnende dementi af tingenes elendige tilstand i det ganske danske popland. Syngeenergi, humor og musikalsk overskud sørger for en børnepopplade, som rager højt, højt op i landskabet. Skrevet, sunget og spillet for børn, men uimodståelig for enhver, der nyder at vippe med tåen og tralle med på et tjept omkvæd.

'Dingelings Dansemus' er simpelthen én stor børnefødselsdag for ørerne, og i modsætning til bogen taler musikken med lige store bogstaver til drenge og piger. 'Sussi Hurtigsmart' og 'Caroline Lakkesko' er ikke så lidt bedre popmusik end langt det meste, man finder på hitlisterne, og helt igennem kostelig er 'Pølse-Pop-Pigerne', der rammer lige i øjet med sin afluring af det særlige kaudervælske popengelsk, de små ører opsnapper fra radioen og forvalter/forvansker efter bedste evne.

Engang sang vi 'Tjilop sju jær jær jær' med The Beatles. Nu byder Elisabeth ind med 'a kviet mi bou tu huuu/ efringbading'. Gæt selv hvad efringbading betyder. Men her er en ledetråd: Det svarer nogenlunde til, hvem der burde lytte til 'Dingelings Dansemus'.

Få Politiken leveret alle julehelligdagene

Få Politiken leveret hver søndag i en måned + alle julehelligdagene. Du får 8 aviser for 99 kr.

Kom i gang med det samme

Annonce