Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

12 læsekommuner med litterære idéer

Idéer, som kan give tid og rum til bøgerne, er fælles for de udvalgte kommuner.

Fakta
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her kan du se nogle af de idéer, som skal skaffe de 12 læsekommuner flere læselystne borger.

 • Aabenraa: 'Droppet ud? Tjek ind i et litterært fællesskab' Unge i sprækken mellem uddannelse og arbejdsliv skriver en novelle, som blandt andet trykkes på en gammel bil.Til 'Spænding og spinning' lytter deltagerne til historier, mens de dyrker motion.
 • Frederikshavn: 'Face off, FIK læser' Frederikshavn Ishockey Klub skal være Danmarks mest læsende ishockeyklub. Elitespillerne i White Hawks skal fungere som rollemodeller, og der skal være bøger til forældre der venter, mens børnene træner.
 • Furesø: 'Jeg læser egentlig ikke, men…' Med læseflashmobs, pop-up læsning og gratis bogudlån i virksomheder vil Furesø Kommune løse de læselåste op. Biblioteket tilbyder bogkasser, der passer til den enkelte famillie, og som bringes ud af Pedalartisterne, et cykelværlsted for udviklingshæmmede.
 • København: 'Stemmer til et stumt fag.' 10 forfattere følger 10 social- og sundhedsmedarbejderes hverdag på tre københavnske arbejdspladser. Det skal ende med 10 fiktive fortællinger med SOSU'er i centrum. Historierne formidles til SOSU'er og kollegaer landet over.
 • Greve: 'Far, læs for mig' Med udgangspunkt i lokalhistorisk fakta sendes 8-10 skønlitterære fortællinger om 1. Verdenskrig på sms. Historierne er målrettet fædre og sønner, men mødre og døtre er også velkomne.
 • Hillerød: 'Hillerød læser' 'Tag-selv litteratur på arbejdspladsen og rullende minibiblioteker i Christianiacykler skal sørge for at litteraturen kommer til ikke-læseren. Et læsehoroskop guider den enkelte til relevant og fængende læsning.
 • Horsens: 'At læse sammen med andre' Læseforløb på korte videregående uddannelser, læsegrupper for ansatte på byens plejehjem og alternative læserum i byen skal skabe læsefællesskaber. 600 horsensianere får Jens henrik Jensens 'De hængte hunde' og inviteres til at møde forfatteren.
 • Odsherred: 'Odsherred Læser' Højtlæsning i naturen, Odsherredmesterskaber i højtlæsning, udbringning af bogkufferter til børnefamilier, Haikudigte i regionstoget og en hær af litteraturpushere, som læser højt, læser med og spreder læseglæse. Læsebarometre måler læseentusiasmen.
 • Randers: 'Nordbyen læser' Litteraturen kobles til eksisterende arrangementer som fællesspisning på den lokale café. Der arrangeres læseklubber, bålaftener, forfattermøder, bogcaféer og familielæsning. Litteraturen formidles via QR-koder, sms-noveller og bogbytteordninger i vaskekældre, ved busstoppesteder, og på grillbaren.
 • Rebild: 'Rebild lytter' Landmænd, gartneriarbejdere og kirkegårdsgravere arbejder meget alene og tilbydes derfor på fællesmøder, dyreskuer og messer at låne lydbøger, Mp3-afspillere og høretelefoner.
 • Ringkøbing-Skjern: 'Læs igen' JSB Plast og Vestjysk Stål konkurrerer om, hvem der kan læse mest. Der afholdes uformelle events med forfattere på arbejdspladsen og litteraturen sniger sig ind på kaffekrus, på væggene og i høreværnene.
 • Sønderborg: 'Sønderborg holder sig læsende' En række lydbøger kan frit downloades på Radio Als' hjemmeside. De omtales også i radioen, som bliver sendt internt og i medarbejdernes høreværn på de store arbejdspladser. I en litteraturweekend pyntes byen op med bogguirlander, og personer fra bøgerne indtager gader og stræder.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden