Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Norsk historiker: »Ibsen er faktisk en del af Danmarks kulturelle kolonihistorie, og det ved jeg ikke, om man rigtig har tænkt på i Danmark«

Den store norske forfatter Henrik Ibsen var en barbar, en knudemand og en provokatør, men han var også et dannelsesmenneske, fortæller den norske historiker Ivo de Figueiredo, hvis biografi om Ibsen nu er aktuel på dansk, næsten ti år efter at den udkom på norsk. Biografien er også en fortælling om forholdet mellem Norge og Danmark, fortæller Figueiredo i dette interview.

FOR ABONNENTER

Henrik Ibsen er vokset ud af europæisk dannelse og norsk provinsialisme, skriver den norske historiker, biograf og litteraturkritiker Ivo de Figueiredo i sin store biografi om dramatikeren, der med stykker som ’Vildanden’, ’Brand’ og ’Et dukkehjem’ vendte vrangen udad på borgerskabets pæne facader.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden