Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Spræl. Harlekinmønsteret og de sarte pasteller går igen på bl.a. møbler, opbevaringsløsninger, porcelæn og tapeter i ArtRebels Bråkig-kollektion for Ikea.
Foto: PR

Spræl. Harlekinmønsteret og de sarte pasteller går igen på bl.a. møbler, opbevaringsløsninger, porcelæn og tapeter i ArtRebels Bråkig-kollektion for Ikea.

Design
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ikea indgår samarbejde med flabet kunstnerkollektiv

Den svenske møbelkæde har fået designassistance fra danske ArtRebels.

Design
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Normann Copenhagen gør det, Muuto gør det, Hay gør det, ja, selv lavprismøbelhuset Ikea gør det – indgår samarbejder med såvel garvede som ubeskrevne blade inden for møbel- og interiørdesign.

Og nu er den svenske møbelkæde aktuel med et nyt og lidt utraditionelt samarbejde med danske ArtRebels, et kreativt kollektiv bestående af kunstnere, musikere, filmskabere og designere fra hele verden.

LÆS ARTIKEL

ArtRebels, der trods en stigende opmærksomhed har bevaret sin status som et ustyrligt og provokerende undergrundsbrand, har sammen med Ikeas designteam designet en hel særkollektion af omkring 30 produkter til alle hjemmets rum.

Kollektionen er i bedste Ikea-ånd navngivet med et lidt løjerligt svensk ord, nemlig Bråkig, som oversat til dansk meget passende betyder støjende, besværlig, vanskelig, uregerlig.

Præcis som afsættet for ArtRebels, der blev grundlagt i 2007 af iværksætter, dj og altmuligkvinde Carla Camilla Hjort som en platform, hvor kreative talenter inden for mange forskellige brancher kunne mødes og ikke mindst finde sammen med både virksomheder og organisationer i nye og måske overraskende samarbejder.

Og det er netop, hvad den danske designgruppe nu har gjort med kollektionen for Ikea.

Bråkig-kollektionen er domineret af et farverigt harlekinmønster – et af ArtRebels’ kendetegn – og består af både bogkasser og æsker, møbler såsom stole og kommoder, puder, tæpper, tapet og porcelæn.

Nogle af produkterne er helt nye, udtænkt på en 2-dages workshop i København, andre er gengangere fra Ikeas faste sortiment tilført designkollektives attitude.

»Vi ville give Ikea-produkterne et personligt udtryk og rydde en smule op. Sammen skabte vi en slags kreativt kaos, som i slutningen blev forvandlet til en interessant kollektion«, udtaler administrerende direktør Carla Camilla Hjort om samarbejdet med Ikeas designteam i en pressemeddelelse fra møbelkæden.

Særkollektionen kan kun købes i en meget begrænset periode i alle Ikea-varehuse fra 31. januar 2014.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden