Til tidligere vice-direktør i Søfartsstyrelsen Kate Galle Gottlieb har Anders Kirkebjerg Olesen designet en let safari-lignende stol, hvor sæde og ryg er polstret.
Foto: Mads Nissen

Til tidligere vice-direktør i Søfartsstyrelsen Kate Galle Gottlieb har Anders Kirkebjerg Olesen designet en let safari-lignende stol, hvor sæde og ryg er polstret.

Design

»Det bedste ved stolen er, at man kan flytte rundt på den«

Anders Kirkebjerg Olesen har designet en stol som bl.a. er inspireret Kaare Klints Safaristol, dog mere brugervenlig.

Design

»Jeg synes bestemt om stolen«, siger Kate Galle Gottlieb, mens hun går rundt om den lille lænestol og lader hænderne glide over ryglænet.

»Men jeg skal ikke have den med hjem, for jeg har allerede stole nok«.

LÆS ARTIKEL

Det er den unge designstuderende Anders Kirkebjerg Olesen, der har formgivet lænestolen, som er tiltænkt Kate Galle Gottlieb. Hun er tidligere direktør i Søfartsstyrelsen, 84 år gammel og fyldt med energi.

»Da jeg besøgte Kate, viste hun mig, hvordan hun kravler ind under spisebordet, når hun skal trække det ud. Hun lægger sig nede på gulvet og sparker det nærmest fra hinanden. Så det er jo en meget aktiv dame, jeg har designet til«, fortæller Anders Kirkebjerg Olesen.

Kate Galle Gottlieb har indrettet sig med danske klassikere af Mogens Koch og Ole Wanscher.

»Dem sidder jeg godt i. Og så er de også pæne. Jeg har ikke lyst til at indrette mig, som om jeg boede på et hospital«.

Opgaven til de designstuderende lød, at de skulle designe stole tiltænkt aktive ældre. Det betød dog ikke, at de skulle gå på kompromis med komforten.

»Den ligner Kaare Klints Safaristol, men Anders har bare polstret både sædet og ryggen, og det gør stolen særligt behagelig«, siger Kate Galle Gottlieb.

»Men noget af det bedste ved stolen er dog, at man kan flytte rundt på den. Det sagde jeg flere gange til Anders, at det skulle man kunne. En gammel dame som mig skal kunne løfte den«.

Anders Kirkebjerg Olesen har designet stolen ud fra en lang snak med Kate Galle Gottlieb hjemme hos hende.

»Den skulle passe ind i hendes hjem. Men den skulle også kunne bruges af andre«, siger Anders Kirkebjerg Olesen og fortæller, at han har ladet sig inspirere af Kaare Klints Safaristol og af Le Corbusiers lænestol LC1.

»Min stol skulle bare være lidt mere brugervenlig. Så jeg har lavet den sådan, at idet man rejser sig og lægger hænderne på armlænene, så løfter sædet sig lidt, så man bliver hjulpet op«.

»Det er en god ide«, siger Kate Galle Gottlieb.

»Men man kan godt blive forskrækket over, at sædet løfter sig«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden