Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

På Bestemt.dk kan du byde på nye designermøbler direkte hos forhandlerne. Screendump.

På Bestemt.dk kan du byde på nye designermøbler direkte hos forhandlerne. Screendump.

Design
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu kan du prutte om prisen på nye designermøbler hjemmefra

Ny netauktion sætter dig i forbindelse med forhandlere over hele landet.

Design
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvad skal dit nye designmøbel koste? Det synes vi, du skal bestemme«.

Sådan lyder det på hjemmesiden Bestemt.dk, der for nylig slog dørene op på nettet. Ruller man længere ned på siden, kommer man ned til et galleri med danske designere, og længere nede dukker designermøbler og lamper op.

»Vi har taget forbrugernes hat på og tilladt os at stille spørgsmål ved, hvorfor den danske designarv er så dyr, at helt almindelige danskere ikke har råd til den«, fortæller Jesper Emborg, der er idémanden bag Bestemt.dk.

Hjemmesiden præsenterer skalstole af Arne Jacobsen, lænestole af Poul M. Volther og træstole af Børge Mogensen, som man kan byde på. Den vejledende udsalgspris er noteret – for eksempel 92.995 kroner for Arne Jacobsens 'Ægget'. Men på siden er der også et felt, hvor man selv kan komme med et bud på, hvad man vil betale for møblet. I stedet for at stå og prutte om en pris i en møbelforretning kan man altså gøre det hjemme og så håbe, at en møbelhandler er villig til at sælge til den pris, man byder.

»Vi arbejder sammen med omkring 20 møbelforhandlere, som er villige til at sælge nogle af deres møbler gennem vores hjemmeside«, fortæller Jesper Emborg.

»Når kunderne har budt, kan møbelhandlerne enten afvise det blankt eller vælge at indgå en dialog med kunderne, og er der først en dialog, kommer der ofte en handel ud af det«.

Bestemt.dk har kun været online siden begyndelsen af februar, men ifølge Jesper Emborg er der allerede blevet indgået flere handler for designermøbler.

»Folk har i gennemsnit opnået rabatter på omkring 15-20 procent, men måske kan man få bedre rabatter, hvis man lige byder på et møbel, som en møbelhandler et sted i landet bare gerne vil af med«.

Alle møbler på Bestemt.dk er nye, og da virksomheden kun arbejder sammen med certificerede forhandlere, er man sikret mod, at man køber et kopimøbel.

Modstand fra producenter

Mange af møblerne er produceret af Fritz Hansen og Carl Hansen & Søn, mens lamperne kommer fra Louis Poulsen. Hverken Fritz Hansen eller Carl Hansen & Søn vil imidlertid kommentere på Bestemt.dks tiltag med at sælge møbler på nettet. Carl Hansen & Søn har bedt Bestemt.dk om at undlade at bruge billeder fra Carl Hansen, og Fritz Hansen har orienteret sine forhandlere om, at det ikke er tilladt med videre- eller tredjepartssalg af firmaets møbler.

Det er der imidlertid heller ikke tale om, siger Jesper Emborg og fortæller, at Bestemt.dk opfatter sig selv som et markedsføringsværktøj over for forhandlerne.

»Det er lidt overraskende, at de reagerer sådan. For enhver kan gå ind til en møbelhandler og forhandle sig til en rabat på de dyre møbler. Forskellen er, at vi annoncerer med, at man kan få det billigere«, siger Jesper Emborg og tilføjer:

»Danskerne ønsker generelt at gøre en god handel. Nogle vil helst gå rundt til seks forskellige forhandlere og forsøge at få en god pris, men Bestemt.dk er bare for dem, der gerne vil handle via nettet og få lidt rabat, og det tror jeg, vi vil se meget mere af fremover. Internettet er vist kommet for at blive«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden