Design. »Ud over at jeg holder af guitaren som instrument, holder jeg også af den som interiør.«
Foto: Jacob Ehrbahn

Design. »Ud over at jeg holder af guitaren som instrument, holder jeg også af den som interiør.«

Design

Mathias Hundebøll: »Den her guitar har spillet flere sange, end jeg har«

Musiker og tv-værten holder meget af sin retroguitar som både instrument og interiør.

Design

Jeg har spillet, siden jeg var 5, og i dag er det stadig vigtigt for mig, at jeg altid har en guitar lige ved hånden. Jeg har otte guitarer i lejligheden, men de fleste står ovenpå i mit hjemmekontor og øvelokale. Det er kun min retroguitar fra 1962, der står i stuen.

Det gør den, fordi det er den, der ser fedest ud. Og fordi det er en elguitar, og når den ikke er sat til, larmer den ikke ret meget, når man spiller på den. Så jeg kan klimpre uden at irritere min kæreste og min lille søn. Den egner sig også til at spille lidt på om natten uden at forstyrre de andre i ejendommen.

Guitaren fortæller om den del af mig

Jeg fandt den i et antikvariat i New York for et par år siden. En gang hvert andet år kan jeg bare mærke, at nu skal jeg have en ny guitar. For ens guitarer skal inspirere én, og en guitar med en ny lyd kan inspirere den musik, jeg skriver. Før har jeg spillet meget hard rock, men efterhånden følte jeg, at jeg manglede en guitar, der lød mere vintage og skramlet. Frem for at lyde som noget fra 1990’erne, vil jeg lyde som noget fra 1950’erne.

Selv om turen til New York var en kærestetur, havde jeg sat én dag og omkring 6.000 kr. af til at lede efter sådan en guitar. Da jeg skal til at gå fra en af de mange butikker, jeg har snuset rundt i, ser jeg en guitar, der ser helt skør ud. Den ligner et gammelt rumskib, den er 10 procent mindre end en normal guitar, og så er den helt skrabet rent funktionsmæssigt.

Den hang oppe under loftet og var vist egentlig ikke til salg, men fungerede som en del af indretningen. Men jeg fik den ned og endte med at sidde og spille i butikken i en hel time. Jeg var forelsket.

Siden har jeg brugt den hver eneste dag. Jeg har for eksempel lige lavet en ny musikvideo, hvor jeg spiller på netop den. Derudover har den også værdi – det er ligesom med de møbler, der bliver mere værd, jo ældre de er, fordi de er af høj kvalitet. Den er mindst lige så god som en ny guitar, og så har den en aura af autenticitet. Jeg føler bare, at jeg sidder med musikhistorien i hænderne, når jeg spiller på den. Den her guitar har spillet flere sange, end jeg har.

Ud over at jeg holder af guitaren som instrument, holder jeg også af den som interiør. Jeg er gået fra at bo i kollektiv i en gammel fabrik til at flytte sammen med min kæreste og blive far. Jeg havde rigtig mange retroting før, men nu, hvor vores hjem skal være børnevenligt, er min indre indretningsæstetiker lidt udfordret.

Der er ikke længere en masse fund i vores stue, der fortæller om de år, hvor jeg rejste verden rundt og levede af at spille musik. Men den her guitar står der altså og fortæller om den del af mig.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Design, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  An image posted by Oscars show host Ellen DeGeneres (bottom row, 4th L) on her Twitter account shows movie stars, including Jared Leto, Jennifer Lawrence, Meryl Streep (bottom row L-3rd L), Channing Tatum, Julia Roberts, Kevin Spacey, Brad Pitt, Lupita Nyong'o, Angelina Jolie (top row L-R) and Bradley Cooper (bottom row, 2nd R), as well as Nyong'o's brother Peter (bottom row, R), posing for a picture taken by Cooper at the 86th Academy Awards in Hollywood, California March 2, 2014. The self-portrait tweeted by host DeGeneres and actors taken during Hollywood's annual Academy Awards ceremony on Sunday quickly became the most shared photo ever on Twitter. Picture taken March 2, 2014. REUTERS/Ellen DeGeneres/Handout via Reuters (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT MEDIA TPX IMAGES OF THE DAY PROFILE) ATTENTION EDITORS

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce