Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Design. »Ud over at jeg holder af guitaren som instrument, holder jeg også af den som interiør.«
Foto: Jacob Ehrbahn

Design. »Ud over at jeg holder af guitaren som instrument, holder jeg også af den som interiør.«

Design
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mathias Hundebøll: »Den her guitar har spillet flere sange, end jeg har«

Musiker og tv-værten holder meget af sin retroguitar som både instrument og interiør.

Design
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jeg har spillet, siden jeg var 5, og i dag er det stadig vigtigt for mig, at jeg altid har en guitar lige ved hånden. Jeg har otte guitarer i lejligheden, men de fleste står ovenpå i mit hjemmekontor og øvelokale. Det er kun min retroguitar fra 1962, der står i stuen.

Det gør den, fordi det er den, der ser fedest ud. Og fordi det er en elguitar, og når den ikke er sat til, larmer den ikke ret meget, når man spiller på den. Så jeg kan klimpre uden at irritere min kæreste og min lille søn. Den egner sig også til at spille lidt på om natten uden at forstyrre de andre i ejendommen.

Guitaren fortæller om den del af mig

Jeg fandt den i et antikvariat i New York for et par år siden. En gang hvert andet år kan jeg bare mærke, at nu skal jeg have en ny guitar. For ens guitarer skal inspirere én, og en guitar med en ny lyd kan inspirere den musik, jeg skriver. Før har jeg spillet meget hard rock, men efterhånden følte jeg, at jeg manglede en guitar, der lød mere vintage og skramlet. Frem for at lyde som noget fra 1990’erne, vil jeg lyde som noget fra 1950’erne.

Selv om turen til New York var en kærestetur, havde jeg sat én dag og omkring 6.000 kr. af til at lede efter sådan en guitar. Da jeg skal til at gå fra en af de mange butikker, jeg har snuset rundt i, ser jeg en guitar, der ser helt skør ud. Den ligner et gammelt rumskib, den er 10 procent mindre end en normal guitar, og så er den helt skrabet rent funktionsmæssigt.

Den hang oppe under loftet og var vist egentlig ikke til salg, men fungerede som en del af indretningen. Men jeg fik den ned og endte med at sidde og spille i butikken i en hel time. Jeg var forelsket.

Siden har jeg brugt den hver eneste dag. Jeg har for eksempel lige lavet en ny musikvideo, hvor jeg spiller på netop den. Derudover har den også værdi – det er ligesom med de møbler, der bliver mere værd, jo ældre de er, fordi de er af høj kvalitet. Den er mindst lige så god som en ny guitar, og så har den en aura af autenticitet. Jeg føler bare, at jeg sidder med musikhistorien i hænderne, når jeg spiller på den. Den her guitar har spillet flere sange, end jeg har.

Ud over at jeg holder af guitaren som instrument, holder jeg også af den som interiør. Jeg er gået fra at bo i kollektiv i en gammel fabrik til at flytte sammen med min kæreste og blive far. Jeg havde rigtig mange retroting før, men nu, hvor vores hjem skal være børnevenligt, er min indre indretningsæstetiker lidt udfordret.

Der er ikke længere en masse fund i vores stue, der fortæller om de år, hvor jeg rejste verden rundt og levede af at spille musik. Men den her guitar står der altså og fortæller om den del af mig.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Design, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden