Politiken lancerer nyt historiemagasinLæs mere

Boligen som selviscenesættelse

’Den iscenesatte bolig' er fem studier om hjemliggørelse i det 20. århundrede’, som netop er udgivet på Syddansk Universitetsforlag.

Design

Den svenske billedkunstner Carl Larsson gjorde det. Møbelarkitekten Poul Kjærholm gjorde det, og Bo Bedre har snart gjort det i 60 år. Iscenesat boliger, så de kommer til at fremstå som en scene for privatlivet. Hos Carl Larsson gjaldt det om at overidyllisere hjemmelivet, mens det hos Poul Kjærholm – takket være hjælp fra fotografen Keld Helmer-Petersen – handlede om at fjerne menneskene fra opstillingerne af hans møbler, så de kom til at fremstå som selvstændige stillebener.

Hos Bo Bedre har det handlet om at anvise, hvordan man kan bo i tråd med tidens indretningsidealer. Det sidste tangerer »bosætningspornografi«, skriver designforskeren Malene Breunig i den netop udkomne bog ’Den iscenesatte bolig'.

Fem studier om hjemliggørelse i det 20. århundrede’, som er udgivet på Syddansk Universitetsforlag. Et must for enhver, der interesseret i, hvordan vi både opfatter boligen som rede, men også som et sted, der skal fortælle omverdenen, hvem vi er.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce