Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Pr-foto
Foto: Pr-foto

Morten Løbner Espersens krukker er kendetegnet ved deres glasuroverflader, som er hele landskaber, man kan gå på opdagelse i.

Design
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Internationalt anerkendt kunstners kæmpekrukker indtager hovedstaden

Keramikeren Morten Løbner Espersen er internationalt kendt for sin vilde glasur. Nu kan han endelig opleves i København.

Design
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

For første gang i fem år afholder keramikeren Morten Løbner Espersen en soloudstilling i Danmark.

Fra fredag 11. januar kan hans værker opleves på udstillingen ’Terra Incognita’, der vises i galleri Avlskarl i Bredgade i København.

Morten Løbner Espersen er kendt for sine vilde – næsten hippieagtige – glasurarbejder, som får overfladerne på hans krukker til at fremstå som farvestrålende månelandskaber, man kan gå på opdagelse i.

På udstillingen kan man blandt andet opleve fire store glasurmalerier, som efter sigende har endnu rigere glasuroverflader end dem, der normalt kendetegner keramikerens krukker.

Seks næsten kuglerunde krukker, der har titlen ’Moon Jars’, vil også være på udstillingen, hvor de får skarp konkurrence af to kæmpekrukker, som Morten Løbner Espersen har skabt på Tommerup Teglværk.

Morten Løbner Espersens nye værker udstilles normalt i storbyer som Miami, Bruxelles og Berlin, så udstillingen hos Avlskarl er en sjælden mulighed for herhjemme at se Espersens evner udi glasurkunsten.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden