Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
CHRIS PIZZELLO/AP
Foto: CHRIS PIZZELLO/AP

Stillehavskrig. Spielberg og Tom Hanks fortalte historier om krigsserien i Hollywood.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Spielberg præsenterer verdens dyreste krigsdrama

Steven Spielberg er klar med opfølgeren til megasuccesen ’Kammerater i krig’.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ni år efter tv-serien ’Kammerater i Krig’, er Steven Spielberg og Tom Hanks endelig aktuelle med tv-serien ’The Pacific’.

Og forventningerne til krigsdramaet, der med et budget på 150 millioner dollar (825 mio. kr.) er verdens dyreste, er enorme.

Serien er en opfølgning til succesdramaet ’Kammerater i krig’ fra 2001 – historien om Easy-kompagniet fra den amerikanske hær, der blev kastet ned i faldskærm over Frankrig tidligt om morgenen på D-dag.

Steven Spielberg og Tom Hanks arbejdede også sammen i ’Saving Private Ryan’, hvor Spielberg fik en Oscar.

Fik overvældende respons ’The Pacific’ er ti timer lang og fortæller historien om tre amerikanske marinesoldater og deres oplevelser i Stillehavet under 2. Verdenskrig.

Steven Spielberg fortæller, at det var uundgåeligt, at duoen ville fortælle flere krigshistorier fra perioden – blandt andet fordi de fik »overvældende respons«.

»Vi fik så meget positiv post, men også breve, hvor der stod: 'Jeg er krigsveteran fra Salomonøerne', 'Jeg kæmpede på Tarawa', 'I var på Midwayøerne'. Vi fik så mange breve fra veteraner fra Stillehavsoperationerne, som spurgte, om vi ikke ville overføre deres historier til lærredet på samme måde som historierne fra Europa«, siger Steven Spielberg til film og tv-magasinet canmag.com.

Ligegyldigt hvor de er
»Krigen i Europa befriede Paris. De (tropperne) gik i land i Normandiet, på et tidspunkt krydsede de Rhinen og til sidst faldt Berlin. Krigen i Stillehavet falder ikke just ind under den territoriale fortælling. For kan du fortælle mig, hvad der er så vigtigt ved Peleliu, Guadalcanal og Okinawa? Få hundrede mil fra det sted, hvor handlingen i ’Saving Private Ryan’ fandt sted, ligger Eiffeltårnet. Hundrede mil fra Peleliu er en bar plet midt i Stillehavet. Geografien er ikke på samme måde genkendelig som under krigen i Europa«, siger Tom Hanks til canmag.com.

Derfor er historiefortællingen anderledes. Tv-serien er baseret på tre individuelle historier om marinesoldaternes kampe.

»Det er lige før, at det er ligegyldigt, hvor de er. Det er næsten lige meget hvilken kamp, de deltog i«, mener Tom Hanks.

Steven Spielberg fortalte i aftes om tv-serien foran et særligt inviteret premiere-publikum i Graumans kinesiske teater i Hollywood. Han roste skuespillerne for at sætte sig ind i veteranernes historier.

SE KLIPPETher på accesshollywood.com (eksternt link)

Budgetoverskridelser

Tv-serien er optaget i Australiens strande, i junglerne og på åbent hav.

Ifølge New York Magazine er filmens budget på 825 mio. kr. ifølge New York Times' kilder overskredet i en sådan grad, at det sande omkostningsniveau snarere ligger på godt 1,2 mia. kr.

I Danmark kan tv-serien ses fra 21. marts på Canal+.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden