Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Tre ud af fire anmeldere kan blive enige om én ting på plussiden: At Angelina Jolie er lækker. Politikens anmelder mener, at hun mere ligner et senebundt med dræbersneglelæber.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Anmeldere plaffer Angelina Jolie-film ned

Klichéfyldt actionfilm har ringe plot. Men Angelina er lækker.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Angelina Jolie spiller hovedrollen i den højspændte actionthriller 'Salt', der har premiere landet over 9. september.

Filmen centrerer sig om et spørgsmål: hvem er denne Evelyn Salt, og hvilken nation tjener hun?

En dag træder en forhutlet mand, der viser sig at være russisk afhopper, ind i CIA's lokalkontor i Washinton. Han påstår, at Evelyn Salt i virkeligheden er russisk spion, hvilket sætter hendes loyalitet på en ultimativ prøve. Hun vikles ind i sit eget spil og undslipper qua sin mange års erfaring som undercover agent.

Gennemhullet
Actionthrilleren med den obligatoriske biljagt står i det hele taget ikke stille gennem de 100 minutter, filmen varer. Filmen er larmende, og skud fyger gennem luften.

Og Angelina Jolie er ikke den eneste, der skyder med skarpt i 'Salt'.

Også anmelderne har ladt geværet og skyder i den grad igennem. Blandt andet bliver plottet gennemhullet. Politikens anmelder kalder det »kliché på kliché«.

Skidt plot »Tanken om russisk hjernevaskede børn, der infiltrerer USA for så at smide masken på Dag X, styrte demokratiet og udløse en verdenskrig med a-bomber mod Teheran og Mekka (»millioner af vrede muslimer«, juhu!) er amerikansk konspirationsparanoia for fuld, fladpandet udblæsning«, skriver Politikens anmelder Søren Vinterberg, som ikke kan svinge sig op til mere end ét hjerte. Hos Filmland på P1 har Martin Lennon »en snigende mistanke om, at manuskriptet til 'Salt' rent bogstaveligt har ligget i saltlage siden midt 80erne – det både smager og lugter hengemt og oversaltet«, skriver han.

»Been there done that, tænker man allerede første gang, man hører en halvdårlig russisk accent«, skriver Martin Lennon. Og det gør man allerede et kvarter inde i filmen.

En film med de rigtige komponenter
På pairet har 'Salt', hvad der kræves af en actionfilm med spioner, biljagter, kold krig, konspiration og en sexet Angelina Jolie i hovedrollen som krumspringende agent i imponerende fysisk form.

Det mener Ekstra Bladets anmelder Kristine Krefeld. Men potentialet bliver ikke udnyttet, og filmen mangler »ægte suspense«, skriver hun og giver filmen to stjerner.

Politikens anmelder, derimod, mener, at filmen er drevet af en form for spænding.

»Spændt er man da. På hvornår det er slut«. Angelina med dræbersneglelæber
Ikke en gang den slanke actionbabe og hovedrolleindehaver kan få Søren Vinerberg op i biografsædet. Udover hendes fysiske form, er han ikke imponeret.

»Om man tænder på Angelina Jolies fremtoning eller bare ser et senebundt med dræbersneglelæber, det er jo en smagssag. Men løbe, dét kan hun«.

Undtagelsen

En enkelt anmelder er dog mere rundhåndet med uddelingen af stjerner.

Anmelder for MetroXpress/CinemaZone, Frederik Asschenfeldt Vandrup, kvitterer med fire stjerner.

Ifølge hans anmeldelse er instruktør Philip Noyce lykkes med at bevare spændingen hele vejen i gennem filmen, der ikke taber tempo, hvilket er et succeskriterium i en actionfilm. »Salt skriver sig med stilsikker effektivitet direkte ind i flugtfilm-historien«, noterer Frederik Asschenfeldt Vandrup sig.

Slutscenen, mener han, lægger op til en 2'er, fordi man sidder en anelse uforløst i biografmørket, da rulleteksterne begynder at rulle over skærmen. Den fornøjelelse er han blandt anmelderne af 'Salt' ene om at glæde sig til.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden