Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Matt Sayles/AP
Foto: Matt Sayles/AP

Comeback. Madonna havde forberedt sig godt inden Golden Globe-uddelingen, hvor hun gav værten, Ricky Gervais, en elegant sviner.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Madonna til provo-Ricky: Kom og kys mig, din tøs

Komikeren Ricky Gervais var mere afdæmpet i år som Golden Globe-vært.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Han havde lovet, at det ville blive 10 gange værre i år i forhold til 2011.

Det løfte overholdt provo-komikeren Ricky Gervais dog ikke, da han i nat (dansk tid) var vært for prisuddelingen Golden Globe for tredje år i træk.

Modsat sidste år var de grove jokes i år rettet mod 'nemme mål' som realitykendissen Kim Kardashian, popdrengen Justin Bieber og den afhoppede Oscar-vært Eddie Murphy, mens de skuespillere, der var til stede ved prisuddelingen, stort set slap for skrammer.

»Er I nervøse? Det skal I ikke være. Det her handler ikke om jer«, var Gervais' første ord til film- og tv-kendisserne på Beverly Hilton Hotel i Californien.

LÆS ARTIKEL

Den engelske komiker, især kendt for mockumentary-serien 'The Office', havde igen valgt arrangørerne fra The Hollywood Foreign Press Association som sit yndlingsmål. I år havde de udleveret en 'do-not-do'-liste til ham, som han selvfølgelig ignorerede fuldstændig.

Madonna gav godt igen
Sidste års prisoverrækkere, heriblandt Bruce Willis og Tim Allen, fik stort set alle en verbal kindhest, da de gik på scenen, og måske derfor var flere af årets prisoverrækkere velforberedte på Gervais' stikpiller.

Da han skulle introducere Madonna, sagde Gervais således:

»Nu kommer dronningen af pop. Ikke dig, Elton, sæt dig bare ned igen (Sagt til Elton John). Hun er altid vogue. Hun er en material girl. Og hun er præcis like a virgin. (Gervais rømmer sig). Velkommen til Madonna«.

»Hvis jeg stadig er som en jomfru, Ricky, så kom da herover og gør noget ved det. Det er nogle år siden, jeg sidst kyssede med en pige. På tv«.

Ouch. En 'mand er kvinde'-joke trumfet med en bedre 'mand er kvinde'-joke.

Åh nej, han sagde fuck

Den sikre vej til provo-status i USA er naturligvis at bruge ordet 'fuck', og mens arrangørerne nåede at bippe et Elton John- fuck ud, var de åbenbart uforberedte på Ricky Gervais' præsentation af Antonio Banderas og Salma Hayek.

»De er vanvittig smukke mennesker, de er ekstremt talentfulde og sandsynligvis meget interessante. Jeg er ikke helt sikker. Jeg kan ikke forstå et fucking ord af, hvad de siger«.

FOTO

Til sidst en samling af andre af aftenens guldkorn fra Gervais:

Om prisuddelingen: Golden Globe er ligesom Oscar, bortset fra al anseelsen.

Om prisuddelingen og Kim Kardashian: »Golden Globe er for Oscar, hvad Kim Kardashian er for Kate Middleton. Lidt mere højlydt, lidt mere skodagtig, lidt fuldere og nemmere at købe«.

Om Kim Kardashians ægteskab, der blot varede 72 dage: »Jeg har set James Cameron-takketaler, der tog længere tid end det«.

Om Eddie Murphy, der sprang fra tjansen som Oscar-vært: »Han gik sin vej. Godt for ham. Når manden, der sagde ja til 'Norbit' (elendig komedie fra 2007, red) siger nej til dig, ved du, at du er i problemer«.

Om Jodie Foster og hendes film 'Beaver': »Jeg har ikke selv set den. Jeg har talt med mange fyre her i aften, og de har heller ikke set den. Men derfor kan den jo sagtens være udmærket«. (Og ja, 'beaver' har en dobbeltbetydning på engelsk, red).

Om Justin Bieber, der var lige ved at blive tvunget til at tage en faderskabstest for at bevise, at han ikke var far til en fans barn: »Sikke et spild, sådan en test havde været. Den eneste måde, han kunne have gjort en pige gravid på, var ved at låne Martha Stewarts gamle køkkenpipette.

Om Colin Firth: »Ikke mange ved, at han er utrolig racistisk. På den virkelig grimme måde. Jeg har set ham tæske en lille, blind killing«.

Om filmen 'Bridesmaids', der beviser, at kvinder kan være lige så lumre og beskidte som mænd: De prutter, bøvser, har vild sex og skider i vasken. Så vidt jeg ved var skuespillerne på research-weekend hjemme hos Dame Helen Mirren«.

Til vinderne generelt: »I behøver ikke at takke alle, I har mødt i jeres liv eller familiemedlemmer, der intet har gjort. Tak bare de vigtigste to - jeres agent og Gud«.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Thomas Thorhauge

Notater om nysgerrigheden (og nysgerrighedens betingelser)

Thomas Thorhauge

Werner Herzog + Joshua Oppenheimer i samtale:  Film skal efterlade dig stakåndet. Ekstatisk. Flyvende.

Thomas Thorhauge

Ruben Östlund og Janus Metz i filmsamtale:  Krig, terror, medier og mænd (Udramatiske udsagn om en højdramatisk tid)

Thomas Thorhauge

Mads Brügger + Christoffer Guldbrandsen i samtale:  Dokumentarismens grænser og metoder

Thomas Thorhauge

Portrætter af mod og moderne liv

Thomas Thorhauge

Er der et rumvæsen til stede?

Thomas Thorhauge

Virkelighed er virkelighed er virkelighed. Er fiktion

Thomas Thorhauge

Til døden, med håb om forløsning

Thomas Thorhauge

»Lige der mellem fortiden og fremtiden«

Thomas Thorhauge

»En syvårig kan taste navnet på en tilfældig pornoskuespiller og se mangedobbelt penetrering«

Thomas Thorhauge

Gysmesteren siger det: Børns empati er i frit fald

Da Schrader mødte Bresson:   »Man har vænnet publikum til film, hvor man viser alt. Det er frygteligt. Hvis jeg ikke kan få folk til at gætte, hvis jeg er tvunget til at vise alt, er jeg ikke interesseret i at arbejde«

Thomas Thorhauge

Mester-dokumentarister i samtale:  Jeg har et skema for alle de film, jeg vil lave i mit liv. ’Kapitalen’ bliver min sidste

Filminstruktør Tobias Lindholm forføres af May el-Toukhys nye film:   I ’Dronningen’ hepper jeg i lang tid på, at Trine gør det, hun gør. Lige indtil hun gør det

Hjernerne bag 'Arvingerne' og 'Herrens veje' i samtale:   »Pludselig opdagede jeg, at mange af mine fortællinger kommer ud fra totalt undertrykt raseri. Sådan noget helt tungt, mørkt noget«

'Sex and the City'-stjerne møder dronningen af arthouse-film:  Vi gider ikke bare spille nogens mor!!

Instruktør bag Jackson-dokumentar:   Seksuelt misbrug af børn udført som grooming føles ikke som voldtægt. Grooming føles som kærlighed

Samtale om selvmord:  »Livet bliver aldrig perfekt. Man får ikke 12 hver dag, og vi skal finde nogle værktøjer, så vi kan leve med, at nogle gange har man det skidt«

Oscarvinder i samtale med sit store idol:   »Den måde, du strukturerer dine film på, virker meget provokerende på mig«

Dans i film:  Solodansen skaber et sjældent intimt rum i filmkunsten

Amalie Langballe:   Katte på film repræsenterer det fremmede, det frie og det farlige

Mads Mikkelsen om stranden i film:  Her findes den utopiske frihed

Peter Schepelern om trapper på film:  Skal du op eller ned? Leve eller dø?

Psyko­ananalytiker Tine Byrckel:   Næsten ingen, jeg kender, har set Lars von Triers klitorisscene

Eva Tind om adoption på film:   Barnet bliver ikke givet væk i kærlighed, men i modstand

Regn i film:  Den største kliché har en lang og kompleks historie

Kvindens begærlige blik:  Nu kigger kvinderne tilbage

Filmskaber Sebastian Cordes:  Nogle gange kan ventetid på film være nerve­pirrende og elektrificerende

Lars Movin om farver på film:   Filmisk alliance udløste usædvanlig teknik, som gav begrebet farvefilm en ny betydning