Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
PR / Nordisk Film
Foto: PR / Nordisk Film

Spøjst. 'The Hunger Games' foregår i fremtiden, hvor unge piger og drenge skal kæmpe for livet i et realityshow, der transmitteres på direkte tv. Til højre den bærende karakter, Katniss Everdeen.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Anmeldere: 'The Hunger Games' vil tilfredsstille horder af fans

Det amerikanske filmfænomen modtages positivt op til verdenspremieren torsdag.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er ikke hver dag, at en film som er direkte målrettet til et teenagepublikum, får flotte anmeldelser i både store amerikanske og engeske medier.

'The Hunger Games' er en af den slags film. For ikke bare forventer filmbranchen i Hollywood, at 'The Hunger Games' kan blive en »Box Office Shocker« med en indtjening på mellem 130-140 millioner dollar i åbningsweekenden.

Filmen modtager også rosende ord fra adskillige skribenter i den internationale anmelderstab.

»Den er et pletskud lige i hjertert«, mener eksempelvis Joe Neumaier i New York Daily News, som giver filmen topkarakter, fem stjerner ud af fem.

»'The Hunger Games' er lige så hårdhudet og spændende, som dens fans har håbet på. Den er tankevækkende på en måde, som kun få eventyrdramaer kan være«, mener Joe Neumaier.

LÆS ARTIKEL

Smart og stram
Den hypede film er baseret på en romantrilogi af forfatteren Suzanne Collins. Bøgerne er oversat til 26 sprog og solgt i mere end 23 millioner eksemplarer i USA alene.

'The Hunger Games' sammenlignes med 'Twilight'-serien, der også var baseret på en række populære ungdomsromaner. Men hvor 'Twilight' især hittede hos unge kvinder, har 'The Hunger Games' den fordel, at den også tiltaler unge mænd, hvilket gør, at indtjeningspotentialet spås at værre større.

I alt modtager filmen en score på 73 af 100 på hjemmesiden Metacritic.com, hvor man har samlet 20 anmeldelser og regnet gennemsnittet af anmeldelserne ud.

Blandt dem, der giver filmen en flot karakter, er engelske The Guardians Xan Brooks.

»'The Hunger Games' er et sjældent dyr. En Hollywood-blockbuster, der er smart og stram«, skriver Brooks.

Endnu mere højtvævende bliver rosen hos James Rocchi i Boxoffice Magazine. Han mener slet og ret, at »The Hunger Games er den bedste amerikanske science fiction-film siden 'The Matrix'«.

FOTOGALLERI

Horder af fans
På Facebook har 'The Hunger Games' uhørte 3.036.505 fans.

På den danske fanside for filmen er der mere end 8.000 fans, der skriver kommentarer som »Kan faktisk ikke rigtig vente til på torsdag!?« og »Har lavet min egen 'The Hunger Games'-novelle«.

Op til premieren torsdag har 1.200 amerikanske biografer allerede annonceret, at alle billetter er revet væk.

Og skal man tro et af de tungeste anmeldernavne i USA, The Hollywood Reporters Todd McCarthy, så bør man gå ind og se 'The Hunger Games. Kulørt teenagefænomen eller ej.

»Instruktør Gary Ross får nok af det, der betyder noget i bogen, op på det hvide lærred, til at tilfredsstille horderne af fans verden over«, skriver Todd McCarthy, der også fremhæver Jennifer Lawrence i hovedrollen som Katniss Everdeen.

»På samme måde som i sin gennembrudsfilm 'Winter's Bone', forankrer Jennifer Lawrence denne futuristiske og politiserede udarbejdelse af det farlige spil med imponerende alvor og tilstedeværelse«, skriver anmelderen videre i The Hollywood Reporter.

LÆS ARTIKEL

Læs anmeldelsen af 'The Hunger Games' i Politikens tillæg Film torsdag

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden