Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Lærke Posselt (arkiv)
Foto: Lærke Posselt (arkiv)

Genreskifte. Janus Metz ses her på filmfestivalen i Cannes i 2010, hvor hans 'Armadillo'-dokumentar vandt en publikumspris.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Prisbelønnet doku-instruktør kaster sig over skamrost roman

Janus Metz filmatiserer 'Den danske borgerkrig 2018-2024' med Nicolas Bro.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den prisbelønnede dokumentarist Janus Metz prøver for første gang kræfter med fiktionens verden.

'Armadillo'-instruktøren har nemlig filmatiseret Kasper Colling Nielsens megaroste roman 'Den danske borgerkrig 2018-2024', som er med i opløbet om Politikens Litteraturpris 2014.

LÆS MERE

Filmversionen af bestselleromanen hedder 'Det korte liv' og er i første omgang tænkt som en kortfilm med Nicolas Bro på rollelisten. Det skriver filmmagasinet Ekko.

Kortfilmen er netop færddiggjort. Den handler om en grønlandsk mand, der bliver indlagt på et hospital med en afskudt kæbe efter et selvmordsforsøg og derfor får en ny kæbe opereret på.

»Denne Kirk Douglas-lignende kæbe gør, at manden skifter identitet. Han bliver ikke længere set på som en grønlænder, men som en mystisk sydamerikaner. I kraft af, at hans fysiske udseende ændres, ændrer omverdenen sit syn på ham«, fortæller Janus Metz til Ekko.

WWWLæs hele artiklen på Ekkos hjemmeside ( eksternt link)

Instruktøren fortæller, at kortfilmen befinder sig i et krydsfelt mellem magisk realisme og kunstfilm. Man ser aldrig filmens hovedperson, kun andre menneskers reaktion på ham.

Janus Metz oplyser videre, at han og Kaspar Colling Nielsen har en ambition om at realisere hele borgerkrigsromanen som film på et tidspunkt.

LÆS OGSÅ POLITIKENS ANMELDELSE

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden