Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 NIELS HOUGAARD (arkiv)
Foto: NIELS HOUGAARD (arkiv)

Filmdiva. Ghita Nørby får hædersprisen Æres Bodil 3. marts.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danmarks filmdiva får årets Æres Bodil

3. marts modtager Ghita Nørby sin femte Bodil- denne gang hædersprisen.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den fjantede benzinbaronnesse, den fornuftige Ingeborg eller den egenrådige Regitze.

Ghita Nørby har i snart 100 spillefilm spillet sig ind danskerne bevidsthed som dansk teaters og films store førstedame og folkeeje gennem flere generationer.

LÆS OGSÅ

Nu belønnes den 77-årige skuespillerinde med Filmmedarbejderforeningens hæderspris - en Æres Bodil, når Bodil-priserne overrækkes 3. marts.

55 års arbejde belønnes

»Ghita Nørby er ikke alene den kvinde i Danmarkshistorien, der har været med i flest spillefilm. Tallet nærmer sig stærkt de magiske 100. Hun har også været med i nogle af de bedste gennem en periode, der strækker sig over hele 55 år – indtil videre vel at mærke!«

»Det talent og den livsduelighed i et omskifteligt fag vil vi gerne hylde fra Filmmedarbejderforeningens side«, siger Jacob Wendt Jensen formand for Filmmedarbejderforeningen i en pressemeddelelse.

Ghita Nørby modtog sin første Bodilpris i 1976 for bedste kvindelige hovedrolle i 'Den Korte Sommer'. Siden da har den 76-årige skuespillerindes statuette fået selskab af fire Bodil-priser, hvor den sidste var i 1992 for bedste kvindelige hovedrolle i 'Freud flytter hjemmefra'.

I år bliver det så til en Æres Bodil - en pris som tidligere er blevet givet til kolleger som Ove Sprogøe, Bodil Kjer, Helle Virkner og sidste år til Henning Moritzen.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden