Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Per Arnesen
Foto: Per Arnesen
Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

’1864’ på tv: Det mente aviserne

DR-serien var langt fra populær blandt anmelderne, hvilket dette overblik af udvalgte anmeldelser viser.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Serien er nemlig mest mindeværdig som kikset og dramaturgisk, skizofren ramasjang, der har fået folk til at flygte fra tv-skærmen og over på diverse sociale medier, hvor humor og hån har gjort serien til let underholdning«.

Eller: »Som dramatisk historieformidling var serien for pompøst pædagogisk, for vulgærsymbolsk. Værst er dog, at DR ikke har haft større tiltro til sit tv-serie-dannede publikum«.

Jyllands-Posten, 1.12.2014

»En serie, der trods smukke billeder og et flot teknisk setup gang på gang bryder i brand antændt af et ujævnt manuskript og instruktørens trang til overtydelighed og svulmende didaktik«.

Berlingske, 1.12.2014

»Fik vi noget for de 173 millioner? Gu gjorde vi da det. Vi fik masser af heste og kanoner. Samt patos i ublu mængder. Og det var faktisk ganske rart til en afveksling«.

Politiken, 1.12.2014

»Filmteknisk er ’1864’ som nævnt også et mesterværk, men karaktererne, dialogen og manuskriptet i det hele taget, alt det, der skulle gøre serien til andet og mere end imponerende scenerier og flotte billeder. Ja, det er noget makværk«.

Information, 1.12.2014

»Ingen tvivl om, at Ole Bornedal har skabt et enestående episk værk. Ikke uden udfordringer. Ikke uden problemer. Men et værk, der har hævet barren for dansk tv-dramatik og på blændende vis integreret den historiske formidling i en vild kunstnerisk vision«.

BT, 1.12.2014

»Hans metode minder nu mest om Monrads: Forfølg hæmningsløst din egen skingre vision og retorik uden smålig skelen til virkeligheden. Også selv om det betyder, at du tager både historien og befolkningen som gidsler«.

Ekstra Bladet, 1.12.2014

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden