Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Suzanne Tenner/Showtime
Foto: Suzanne Tenner/Showtime

Nicole LaLiberte og Kyle MacLachlan i en scene fra den nye sæson af 'Twin Peaks'.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mon ikke han har fået kaffe nok nu?

Kyle MacLachlan, for evigt kendt som Agent Cooper, der sværger til ’a damn good cup of coffee’, fylder 60 i dag.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

60 ÅR I DAG:

Det må være irriterende at vide, så sikkert som amen i kirken, at der kommer til at stå noget med ’a damn good cup of coffee’ som overskrift på nekrologerne, når dagens 60 års fødselar, skuespilleren Kyle ­MacLachlan en dag om forhåbentlig længe afgår ved døden. Drager til de evige kaffebønners marker.

Det var det suk, hans karrieres kendteste karakter, detektiv Cooper udstødte, når han til sin rituelle kirsebærtærte fik en herregod kop kaffe på sin yndlingsdiner i Twin Peaks for rundt regnet 30 år siden og så nu igen i seriens fortsættelse i 2017.

Kyle MacLachlans navn er for altid knyttet til David Lynch. Han har intet lavet, der giver så umiddelbare associationer som ’Twin Peaks’-serien, ’Blue Velvet’ (den med øret i græsset, red.) og ’Dune’ (den med de tidligere cgi-effekter, men også en ung vandkæmmet Kyle i stramtsiddende fremtidsudstyr, red.), MacLachlans allerførste to film tilbage i midt-80’erne.

Han var velgørende nørdet som den legendariske keyboardspiller Ray Manzarek i Door-filmen ’The Doors’ og har et glimrende katalog af mainstreamfilm bag sig, men næppe meget af det kommer til at modstå tidens tand som samarbejderne med David Lynch. Det var Lynch, der engang begrundede sine hyppige valg af MacLachlan til hovedrollerne i sine film:

»Kyle spiller uskyldige mænd, der er fascineret af livets store mysterier. Han er en person, man har tilstrækkeligt med tillid til, at han vil kunne føre én ind i besynderlige landskaber«.

MacLachlan, der er født og opvokset i den søvnige Yakima, Washington, bor i dag i New York City og Los Angeles med sin familie.

Hans hår er i dag lige så hvidt, som det var kulsort i 80’erne.

Kyle MacLachlans Twitterprofil er sort og maverumlende af al den kaffe. Mere end hvert andet opslag handler om en dælens go’ kaffe og er diverse ordspil over denne relative simple sentens. Det er ganske meget kaffe at skulle forholde sig til gennem 30 år, men om han så selv synes, det er sjovt eller ej, så er det blevet MacLachlans lod i livet.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden