Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Jepshenko konstaterer tørt i dokumentarfilmen, at i hendes kultur er mænd og kvinder ikke lige. Kun i sporten er man lige. Hendes mand, Abraham, rører ikke en finger og føler sig i sin gode ret til at kritisere hende for kun at være blevet nummer to i et af verdens store maratonløb.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nå, blev du kun nummer to i verdens største maratonløb? Ikke godt nok: Hun løber bogstaveligt talt for livet og gør det på hele sin families vegne

Det er ikke for billedkvaliteten eller de sportslige højdepunkter, man skal se ’Løb som en pige’, men for filmens anderledes portræt af vilkårene bag elitesport i et fattigt land som Kenya.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Visilene Jepkesho behøver ikke grave dybt i posen med sportspsykologi for at finde den rette motivation, når hun skal løbe sit næste krævende maraton. Den unge kenyanske løber føler, at hun må og skal vinde. Det er nemlig hende, det hele hænger på. I Jepkeshos familie er det op til hende at sørge for, at der kommer brød på bordet.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden