Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Manuskriptforfatter og tv-serie-forfatter Søren Sveistrup skrev anmelderrost debutroman, der nu skal indspilles til en ny Netflix-serie.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Manden bag 'Forbrydelsen' skrev en krimi og solgte den til 50 lande. Nu bliver den til en ny Netflix-serie

Manden bag den populære tv-serie ’Forbrydelsen’ får filmatiseret sin debutroman i en helt ny Netflix-serie.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den danskproducerede Netflix-serie ’The Rain’ har fået sig et stort publikum både inden og uden for Danmarks grænser. Nu skal ’Kastanjemanden’, en ny dansk originalserie på Netflix, forsøge sig med at gøre den kunsten efter.

’Kastanjemanden’ er en spændingsserie baseret på romanen af samme navn af den erfarne manuskriptforfatter Søren Sveistrup, der også står bag den populære DR-serie ’Forbrydelsen’.

Selv er forfatteren meget begejstret for aftalen med den internationale streamingtjeneste:

»Netflix har vist en stærk interesse for min bog, og jeg er rigtig glad for aftalen og fuldstændig overbevist om, at Netflix er den rigtige scene for ’Kastanjemanden’«, siger Søren Sveistrup i en pressemeddelelse.

En ny omgang Nordic noir på vej til skærmen

’Kastanjemanden’ handler om en kvindelig efterforskers arbejde med at opklare et mord; en ung pige er blevet fundet død, og en lille kastanjemand hænger over hendes lig. Ligesom i ’Forbrydelsen’ er der altså lagt op til en omgang Nordic noir, når den danskproducerede film får premiere på Netflix.

’Kastanjemanden’ er blevet oversat til 28 forskellige sprog og er Søren Sveistrups første roman. Politikens anmelder gav Sveistrups debutroman 4 stjerner og en håndfuld rosende ord med på vejen:

»Lad det være klart fra start. Søren Sveistrups krimi er sjældent flot håndværk sat op i stilistisk sprog med skarp syntaks og en narrativ timing, som hele tiden smyger sig alvidende om plottet«, skrev Bo Tao Michaëlis, da bogen udkom forrige sommer.

Optagelserne til serien skal begynde engang til næste år, men der er endnu ikke fastsat en premieredato.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden