0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

’Forbrydelsen’s far har allerede solgt sin debutbog til 21 lande: Men han nægter at tage med til Sydfyn, hvor han voksede op i en dysfunktionel familie

Som dreng var forfatteren Søren Sveistrup detektiv i de voksnes liv på barndomsøen, Thurø. Og lærte sig der at afkode skjulte tegn, ligesom han siden har gjort det i sine krimihistorier. I det meste af sit arbejdsliv har han bearbejdet den kolossale sorg, der ramte ham som 21-årig. Blandt andet i tre sæsoner af tv-serien ’Forbrydelsen’. Onsdag 6. juni udkommer hans første roman, en krimi.

FOR ABONNENTER

En forårsmorgen i april 1989 vågnede Søren Sveistrup tidligere, end han plejede. Der var meget stille i hans mors hus på Thurø, og det brød han sig ikke om.

Klokken var kun 6, da han gik ind i hendes soveværelse. Det var tomt. Der var ryddet pænt op, og sengen var redt. Hun havde også lagt sengetæppe på. Natkjolen lå lagt sammen på en stol. Gardinerne var trukket fra, og solen skinnede, så støvpartiklerne dansede i lyset over sengen.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu