Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mario Anzuoni/Ritzau Scanpix
Foto: Mario Anzuoni/Ritzau Scanpix

Keanu Reeves lærte kampsport, da han skulle indspille den første Matrix-film. Det er også evnerne som slagsbror, der for alvor har givet ham et come back i filmene om den hævngerrige John Wick.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

’Matrix 4’ på vej: 20 år efter første film vender Keanu Reeves tilbage som Neo

Efter John Wick-trilogien er Keanu Reeves mere populær end nogensinde. Nu oplyser flere amerikanske medier, at en fjerde ’Matrix’-film er på vej.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er 20 år siden, at Thomas A. Anderson valgte den røde pille i stedet for den blå, blev til Neo og sendte sig selv og biografgængerne på en svimlende rejse ned i kaninhullet og ud af den computergenerede verden, han var fanget i.

Nu kommer der så en fjerde film i den ellers afsluttede ’Matrix’-trilogi. Det skriver flere amerikanske medier.

Keanu Reeves vender tilbage i rollen som Neo, efter at han de sidste par år har oplevet en ny bølge af succes med selvironiske roller i ’Always Be My Maybe’ og ’Toy Story 4’, en snarlig medvirken i det længede ventede computerspil ’Cyberpunk 2077’ og actionfilmene om John Wick (hvis instruktør i øvrigt var Reeves’ stuntdouble og kampsportskoreograf på de første ’Matrix’-film).

Mere relevant i dag

Det er ikke kun Reeves, der vender tilbage. Også Carrie Anne Moss genopstår som Trinity, og den ene halvdel af søskendeparret, der lavede de første film – Lana Wachowski – skal endnu en gang skrive og instruere.

»Mange af de ideer om vores virkelighed, som Lilly og jeg udforskede for 20 år siden, er endnu mere relevante i dag«, siger Lana Wachowski til Variety.

’The Matrix’ blev en af de mest sete film på verdensplan, da den havde premiere i 1999. Kritikerne roste den til skyerne for dens temaer, og filmen var teknisk banebrydende og unik i sin måde at filme kampscener på. Samlet set har de tre første film, den sidste kom i 2003, tjent knap 11 milliarder kroner på verdensplan.

Hvornår den fjerde film får premiere, hvad den skal handle om, og hvem der skal spille en af de andre ikoniske roller, Morpheus, vides endnu ikke.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden