0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nyhed – quiz mod Politikens redaktion i JuledystenTag quizzen

Sony trækker Spider-Man ud af kommende Marvel-film, fordi de ikke vil bukke under for Disney

Tom Hollands succesfulde inkarnation af den murkravlende superhelteedderkop kommer ikke til at være med i fremtidige Marvel-film. Sony, der har filmrettighederne til karakteren, vil nemlig ikke længere samarbejde med Marvel Studios.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Chuck Zlotnick/Ritzau Scanpix
Foto: Chuck Zlotnick/Ritzau Scanpix

Tom Holland har kontrakt på to Spider-Man film mere, selv om det ser ud til at blive uden forbindelse til vennerne fra The Avengers.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fans af Spider-Man-karakteren klappede i deres små hænder, da Marvel og Sony i 2015 indgik en historisk aftale.

Nu kunne edderkoppen medvirke i det succesfulde cinematiske Marvel-univers, og yderligere betød det, at Marvels gulddreng Kevin Feige ville hjælpe med at indspille en række nye ’Spider-Man’-film.

Fire år, fem succesfulde film og flere milliarder af dollars i indtjening senere har Sony nu valgt at afbryde samarbejdet med Marvel. De vil selv stå for at lave de næste film om den populære murkravler.

Det skriver Deadline.

Ifølge The Hollywood Reporter betyder det videre, at karakteren Spider-Man ikke fremover kommer til at være med i Marvel-universet. Heller ikke, selv om den seneste film om Peter Parkers håndtering af begivenhederne i ’Avengers: Endgame’ sparkede den såkaldte fjerde fase af Marvels superhelteepos i gang.

Chuck Zlotnick/Ritzau Scanpix
Foto: Chuck Zlotnick/Ritzau Scanpix

Flere peger på skuespilleren Tom Holland som en af grundene til, at Spider-Man denne gang lykkedes.

Nej til 50-50-løsning

Forhandlingerne gik i kludder, fordi Sony ikke ville gå med til en fifty-fifty-løsning: Disney, der ejer Marvel Studios, ville have, at filmstudierne skulle dele alle udgifter, men også al indtjening. Indtil nu har Disney kun fået 5 procent.

Det sagde Sony kategorisk nej til.

Sony har siden 1999 haft filmrettighederne til karakteren, men efter en skuffende serie med Andrew Garfield i rollen som Peter Parker så filmselskabet sig nødsaget til at tage imod Marvels hjælpende hånd for at holde superheltekarakteren i live.

Her begyndte Spider-Man at optræde i Marvels film, første gang i ’Captain America: Civil War’ fra 2016. Siden har karakteren medvirket i de to seneste ’Avengers’-film. Den sidste er den bedst tjenende film nogensinde.

Derudover har de selvstændige Spider-Man-film ’Homecoming’ og ’Far from Home’ været gigantiske succeser for Sony. ’Far from Home’ har med en indtjening på 7,3 milliarder kroner på verdensplan sat sig som Sonys bedst tjenende film nogensinde.

Med to planlagte film med Tom Holland som Spider-Man og en række film med forskellige skurke fra Spider-Man-universet i støbeskeen, føler Sony sig dog nu sikre på, at de ikke længere behøver hjælp fra Marvel og Kevin Feige.

Sony skriver til ’Deadline’, at de håber, at Disney i fremtiden ændrer mening om den økonomiske fordelingsnøgle, men at de vil fortsætte serien uanset hvad.

Læs mere:

Annonce

Thomas Thorhauge

Jørgen Leth + Simon Staho:  Notater om nysgerrigheden (og nysgerrighedens betingelser)

Thomas Thorhauge

Werner Herzog + Joshua Oppenheimer i samtale:  Film skal efterlade dig stakåndet. Ekstatisk. Flyvende.

Thomas Thorhauge

Ruben Östlund og Janus Metz i filmsamtale:  Krig, terror, medier og mænd (Udramatiske udsagn om en højdramatisk tid)

Thomas Thorhauge

Mads Brügger + Christoffer Guldbrandsen i samtale:  Dokumentarismens grænser og metoder

Thomas Thorhauge

Laura Poitras + James Marsh i ilmsamtale:  Portrætter af mod og moderne liv

Thomas Thorhauge

Phie Ambo + Michael Madsen i filmsamtale:  Er der et rumvæsen til stede?

Thomas Thorhauge

Virkelighed er virkelighed er virkelighed. Er fiktion

Thomas Thorhauge

Til døden, med håb om forløsning

Thomas Thorhauge

»Lige der mellem fortiden og fremtiden«

Thomas Thorhauge

»En syvårig kan taste navnet på en tilfældig pornoskuespiller og se mangedobbelt penetrering«

Thomas Thorhauge

Gysmesteren siger det: Børns empati er i frit fald

Da Schrader mødte Bresson:   »Man har vænnet publikum til film, hvor man viser alt. Det er frygteligt. Hvis jeg ikke kan få folk til at gætte, hvis jeg er tvunget til at vise alt, er jeg ikke interesseret i at arbejde«

Thomas Thorhauge

Mester-dokumentarister i samtale:  Jeg har et skema for alle de film, jeg vil lave i mit liv. ’Kapitalen’ bliver min sidste

Filminstruktør Tobias Lindholm forføres af May el-Toukhys nye film:   I ’Dronningen’ hepper jeg i lang tid på, at Trine gør det, hun gør. Lige indtil hun gør det