Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Valerie Macon/Ritzau Scanpix
Foto: Valerie Macon/Ritzau Scanpix

De tre stjerneskuespillere i 'The Laundromat' - Antonio Banderas, Meryl Streep og Gary Oldman - på Toronto Film Festival.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Meryl Streep bliver beskyldt for blackfacing i ny Netflix-film

Meryl Streep spiller ikke bare en hvid amerikansk enke, men også en mindre rolle som latino i Steven Soderberghs nye film, ’The Laundromat’.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I den nye Netflix-film ’The Laundromat’ spiller den tre-dobbelte Oscar-vinder Meryl Streep en enke, der efterforsker sin mands tvivlsomme finansielle dispositioner i forbindelse med den verdensomspændende korruption, som Panama Papers afslørede i 2015.

Men i filmen, der er en komedie af Steven Soderbergh, optræder Meryl Streep også i en anden lille rolle, nemlig som latinamerikansk kontorassistent i et advokatfirma i Panama. Og ifølge en række amerikansk og britiske medier er hun gjort brunere, har fået falsk næse, polstring på hofterne og sort paryk, og så taler hun med latinamerikansk accent.

Den disposition har udløst en del kritik ikke bare på Twitter, men også i magasinet Vanity Fairs ret kritiske anmeldelse af filmen.

»Det er en bizar og irriterende uprovokeret fejl i en tid med forhøjet opmærksomhed omkring den måde, vi fremstiller ting på og omkring kulturel appropriation«, skriver anmelder Richard Lawson.

Mærkelig

Ifølge Independent skriver filmjournalisten Rafael Motamayor på Twitter, at rollen er »virkelige mærkelig«. På magasinet The Film Bite skriver Awais Irfan, at filmen har foretaget en række »unødvendige og bizarre valg« og tilføjer som eksempel, at »Meryl Streep blackfacer«.

Hverken Meryl Streep eller Steven Soderbergh har ifølge Independent kommenteret kritikken eller givet en forklaring på Streeps latino-rolle.

Udover Meryl Streep har ’The Laundromat’ også blandt andre Gary Oldman, Antonio Banderas og Sharon Stone på rollelisten. Filmen havde verdenspremiere på Venedig Film Festival og har fået lunkne anmeldelser trods det stjernespækkede cast.

The Laundromat kommer op i amerikanske biografer i slutningen af september og skulle være tilgængelig på Netflix i USA fra 18. oktober.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden