0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Anmelderne er delte: ’Klovn’ fremstår som en årelang tragisk kommentar, mener Sørine Gotfredsen. Andre elsker den

Der er langt fra enighed blandt anmelderne om, hvorvidt der er noget at grine af i ’Klovn The Final’.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
PR
Foto: PR

Frank og Casper træder i spinaten i endnu en 'Klovn'-film.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Frank Hvam og Casper Christensen afslutter en gang for alle ’Klovn’-universet med filmen ’Klovn The Final’, som torsdag har premiere i landets biografer.

Der er dog stor uenighed blandt om, hvorvidt der er noget at grine af. Finalefilmen tildeles således alt fra fem stjerner til blot én enkelt stjerne i anmeldelserne.

Blandt de mest begejstrede er Filmmagasinet Ekko, der mener, at filmen modbeviser, at tiden er løbet fra de to komikere.

»Casper og Frank sætter et upassende og absolut værdigt punktum for Danmarks bedste komedieduo i nyere tid – det 21. århundredes svar på Dirch Passer og Kjeld Petersen. Under de grænsesøgende vittigheder mærker man det bankende hjerte hos de to bagmænd, hvis komiske timing kun har forbedret sig gennem de seneste femten år«.

Magasinet giver filmen fem ud af seks stjerner, hvilket også Ekstra Bladets anmelder tilslutter sig.

»Ud over at være noget af det mest begavede, indsigtsfulde og fordomsfri, vi nogensinde kommer til at se om (midaldrende) manderoller og identitet - og såmænd også om ægteskabets væsen - så er ’Klovn The Final’ tilmed den sjoveste danske film siden ’Klovn The Movie’«.

Også Politikens anmelder befinder sig i den begejstrede ende med fire ud af seks hjerter for filmen, som kan få »voksne mennesker til at gå i spagat af grin«.

Kilde: NORDISK FILM

Mere mellemfornøjede er Jyllands-Posten, B.T. og Kristeligt Dagblad, der alle giver filmen tre ud af seks stjerner.

»Trilogien giver et sympatisk, men ikke helt sjovt nok kram til mandslinger af enhver støbning«, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge Kristeligt Dagblad bliver de to mandetyper »mindre og mindre morsomme«.

I B.T. lyder dommen, at filmen er den svageste af de tre film i serien.

Mest utilfredshed findes i Berlingske, der i anledning af finalen har hele to anmeldere på banen.

Mens Kristian Lindberg giver to ud af seks stjerner i avisen, så kan det kun blive til en enkelt stjerne fra Sørine Gotfredsen.

»I vor tids samtale om den danske mand, der midt i militant feminisering har svært ved at mærke stolt forankring, fremstår fænomenet ’Klovn’ som en årelang tragisk kommentar«, skriver hun i Berlingske.

Information, som ikke giver stjerner, mener, at filmen skildrer to mænd, der har fundet fred med at være henholdsvis vatnisse og notorisk utro kyniker.

Anmelderen efterlyser samtidig de tidligere films afstand mellem hvem, Frank og Casper var, og dem, de gerne ville ses som.

ritzau

Annonce

Mads Nissen

Christina Rosendahl vender altid tilbage til samme scene, inden hun går i gang med en ny film:   »Det varer 12 minutter, og det er den fedeste sekvens i filmhistorien«

Ulysse del Drago

Dansk instruktør:  Jeg skal ikke lyde som en helgen – men vi bør boykotte Netflix

Stine Heilmann

Mikala Krogh om instruktøren bag hendes favorit­dokumentar: »Der er få af hans film, der ikke er fuldstændigt fremragende«

Oscarnomineret dokumentar fik Eva Mulvad til at tabe kæben:   »Historier med den kraft og enkelthed kommer der måske en eller to af hvert 10. år«

LARS SKREE

Britisk filmstuderende elsker oscarnomineret dansk dokumentar: »Jeg følte, jeg var vidne til noget særligt«

Martin Lehmann

Bodilvinder om dansk dokumentar­film: »Vi kan sige, vi er førende i verden«

Michella Bredahl

Særligt én scene i dokumentar om gadebørn i Seattle har påvirket Eva Marie Rødbro:  »Jeg kan næsten ikke tænke på det uden at græde«

Miriam Dalsgaard

Sun Hee Engelstoft følte sig medskyldig i Amy Winehouses død, da hun så dokumentaren om hende

Peter Hove Olesen

Sidste års vindere på CPH:DOX foretrækker dokumentarer, der sætter gang i publikums tanker:   »Da jeg så den første gang, følte jeg, at jeg var ved at blive kvalt bagefter«

Finn Frandsen

Mads Brügger udpeger sine yndlings­dokumentarer:   »Det er en film, der til fulde demonstrerer dokumentarfilmens styrke og betydning som genre«