0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Corona fik danskere til at streame på livet løs

Selv om coronaen lukkede ned for de fleste kulturtilbud i marts, var der især én ting, vi brugte mere tid på end nogensinde: Vi tilbragte langt mere tid foran skærmen, viser nye tal.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Maud Lervik
Foto: Maud Lervik
Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tilbragte du også mere tid end normalt foran fjernsynet i marts og april, da landet lukkede ned for de fleste andre kulturtilbud? I så fald er du langtfra den eneste.

Både danskernes forbrug af streaming og traditionelt tv steg markant under coronanedlukningen. Det viser blandt andet nye tal fra DR Medieforskning.

På DR’s streamingplatform DRTV steg tidsforbruget til næsten det dobbelte sammenlignet med samme periode sidste år. Hele 14,2 minutter brugte danskerne i gennemsnit per dag i perioden 12. marts til 10. maj 2020. Året inden var tallet kun 8,5 minutter i gennemsnit per bruger, oplyser DR.

»Det er især forbruget af nyheder, der har fået flere folk til at streame via DRTV«, siger teamleder i DR Medieforskning Henrik Gregor Knudsen til DR.

Der blev også set cirka 10 procent mere traditionelt flow-tv per dansker dette forår. Især nyheder trak seerne til skærmen. For eksempel steg seertallene til TV-Avisen på DR 1 klokken 21 med over 250.000 seere ifølge DR. Hvilket er en fremgang på over 50 procent.

Corona fik også danskerne til at se flere film og serier. Knap en tredjedel af danskerne så flere film, og lidt over en tredjedel så flere serier, skriver Kulturmonitor. Det viser en analyse lavet af Det Danske Filminstitut.

Samme tendens i Storbritannien

Danskerne var dog langtfra alene om at tilbringe flere timer i sofaen på grund af corona. I Storbritannien anskaffede over 12 millioner briter sig et abonnement på streamningtjenester som Netflix og Amazon, da landet lukkede ned.

En undersøgelse viser, at hver brite i gennemsnit spenderede 6 timer og 25 minutter i døgnet foran en skærm i april for at holde sig opdateret og underholde sig. Det er Ofcom, der holder øje med briternes medieforbrug, der står for undersøgelsen, skriver BBC og The Guardian.

Det svarer til, at briterne har brugt tre gange så meget tid foran en skærm som samme periode sidste år.

Læs mere:

Annonce

Thomas Thorhauge

Jørgen Leth + Simon Staho:  Notater om nysgerrigheden (og nysgerrighedens betingelser)

Thomas Thorhauge

Werner Herzog + Joshua Oppenheimer i samtale:  Film skal efterlade dig stakåndet. Ekstatisk. Flyvende.

Thomas Thorhauge

Ruben Östlund og Janus Metz i filmsamtale:  Krig, terror, medier og mænd (Udramatiske udsagn om en højdramatisk tid)

Thomas Thorhauge

Mads Brügger + Christoffer Guldbrandsen i samtale:  Dokumentarismens grænser og metoder

Thomas Thorhauge

Laura Poitras + James Marsh i ilmsamtale:  Portrætter af mod og moderne liv

Thomas Thorhauge

Phie Ambo + Michael Madsen i filmsamtale:  Er der et rumvæsen til stede?

Thomas Thorhauge

Virkelighed er virkelighed er virkelighed. Er fiktion

Thomas Thorhauge

Til døden, med håb om forløsning

Thomas Thorhauge

»Lige der mellem fortiden og fremtiden«

Thomas Thorhauge

»En syvårig kan taste navnet på en tilfældig pornoskuespiller og se mangedobbelt penetrering«

Thomas Thorhauge

Gysmesteren siger det: Børns empati er i frit fald

Da Schrader mødte Bresson:   »Man har vænnet publikum til film, hvor man viser alt. Det er frygteligt. Hvis jeg ikke kan få folk til at gætte, hvis jeg er tvunget til at vise alt, er jeg ikke interesseret i at arbejde«

Thomas Thorhauge

Mester-dokumentarister i samtale:  Jeg har et skema for alle de film, jeg vil lave i mit liv. ’Kapitalen’ bliver min sidste

Filminstruktør Tobias Lindholm forføres af May el-Toukhys nye film:   I ’Dronningen’ hepper jeg i lang tid på, at Trine gør det, hun gør. Lige indtil hun gør det

Hjernerne bag 'Arvingerne' og 'Herrens veje' i samtale:   »Pludselig opdagede jeg, at mange af mine fortællinger kommer ud fra totalt undertrykt raseri. Sådan noget helt tungt, mørkt noget«

'Sex and the City'-stjerne møder dronningen af arthouse-film:  Vi gider ikke bare spille nogens mor!!

Instruktør bag Jackson-dokumentar:   Seksuelt misbrug af børn udført som grooming føles ikke som voldtægt. Grooming føles som kærlighed

Samtale om selvmord:  »Livet bliver aldrig perfekt. Man får ikke 12 hver dag, og vi skal finde nogle værktøjer, så vi kan leve med, at nogle gange har man det skidt«

Oscarvinder i samtale med sit store idol:   »Den måde, du strukturerer dine film på, virker meget provokerende på mig«