0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Stor svensk filmfestival isolerer gæst på ø i syv dage

På grund af corona afholdes Göteborg Film Festival på et gammelt fyr midt i havet mellem Kattegat og Skagerrak for kun én enkelt gæst, der skal isoleres i syv dage med 60 filmvisninger.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Intet er, som det plejer i kulturlivet på grund af corona. Heller ikke på dette års udgave af den svenske filmfestival Göteborg Film Festival.

Helt ekstraordinært afholdes festivalen nemlig på et gammelt fyr, Pater Noster, der ligger på en klippeø midt ude i det svenske hav. Og filmene vil kun blive vist for en enkelt biografgæst, der skal leve i isolation på øen i syv dage.

Festivalens andre gæster må nøjes med at opleve de mange filmvisninger og foredrag hjemme i stuerne via en online-platform, når festivalen åbner 29. januar 2021.

Isoleret i syv dage

Ønsker du at blive den ensomme gæst på Göteborg Film Festival og tilbringe syv dage i isolation på det gamle svenske fyr, der ligger mellem Kattegat og Skagerrak, så kan du ansøge om det via festivalens hjemmeside. Alle kan søge, dog skal man være en »dedikeret filmelsker« og forpligte sig til at rapportere hver dag om sine oplevelser med filmene og isolationen på det forladte sted.

Eksperimentet, der umiddelbart virker til at være et velorkestreret pressestunt, handler ifølge festivalen selv om at undersøge, »hvordan pandemien har ændret folks holdning til film«, udtaler Jonas Holmberg, kunstnerisk leder ved Göteborg Film Festival i pressemeddelelsen:

»Festivalen udforsker den nye verden, der er opstået i kølvandet på pandemien, og filmens rolle i den«.

Ud over den ekstreme filmoplevelse på fyret arrangeres der eksklusive filmvisninger på to andre steder i Göteborg – også for kun én person ad gangen. Visningerne kommer til at foregå i den store koncertarena Scandinavium, hvor der normalt er plads til 12.000 gæster, og i biografen Draken, hvor festivalen normalt afholder de store festivalpremierer.

I år afholdes gallapremiererne altså kun med en enkelt besøgende, hvor gæsten i den tomme biografsal som den eneste vil møde filmskaberne, der præsenterer filmen fra scenen.

»Oplevelsen af at være alene i Scandinavium eller biograf Draken knytter sig til den forandrede relation, folk har fået til alle de steder, der normalt vrimler af liv, men som nu er et ekko af tomhed. «, siger Jonas Holmberg.

Göteborg Film Festival 2021 gennemføres fra 29. januar og indtil 8. februar. Programmet frigives 12. januar.

Læs mere:

Annonce

Thomas Thorhauge

Jørgen Leth + Simon Staho:  Notater om nysgerrigheden (og nysgerrighedens betingelser)

Thomas Thorhauge

Werner Herzog + Joshua Oppenheimer i samtale:  Film skal efterlade dig stakåndet. Ekstatisk. Flyvende.

Thomas Thorhauge

Ruben Östlund og Janus Metz i filmsamtale:  Krig, terror, medier og mænd (Udramatiske udsagn om en højdramatisk tid)

Thomas Thorhauge

Mads Brügger + Christoffer Guldbrandsen i samtale:  Dokumentarismens grænser og metoder

Thomas Thorhauge

Laura Poitras + James Marsh i filmsamtale:  Portrætter af mod og moderne liv

Thomas Thorhauge

Phie Ambo + Michael Madsen i filmsamtale:  Er der et rumvæsen til stede?

Thomas Thorhauge

Virkelighed er virkelighed er virkelighed. Er fiktion

Thomas Thorhauge

Til døden, med håb om forløsning

Thomas Thorhauge

»Lige der mellem fortiden og fremtiden«

Thomas Thorhauge

»En syvårig kan taste navnet på en tilfældig pornoskuespiller og se mangedobbelt penetrering«

Thomas Thorhauge

Gysmesteren siger det: Børns empati er i frit fald

Da Schrader mødte Bresson:   »Man har vænnet publikum til film, hvor man viser alt. Det er frygteligt. Hvis jeg ikke kan få folk til at gætte, hvis jeg er tvunget til at vise alt, er jeg ikke interesseret i at arbejde«

Thomas Thorhauge

Mester-dokumentarister i samtale:  Jeg har et skema for alle de film, jeg vil lave i mit liv. ’Kapitalen’ bliver min sidste

Filminstruktør Tobias Lindholm forføres af May el-Toukhys nye film:   I ’Dronningen’ hepper jeg i lang tid på, at Trine gør det, hun gør. Lige indtil hun gør det