Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

En gammel mordsag og en dømt morder, der konfronterer sin samvittighed på de skrå brædder på teatret Mungo Park. I 1988 myrdede psykologen og forfatteren Jens Michael Schau sin kæreste, forfatteren Christian Kampmann. En tragisk begivenhed med en lang forhistorie, og en forfærdelig forbrydelse, der blev en offentlig cause célèbre. Kilde: House of Real

Cph:Dox
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dokumentar med Kampmanns morder taber unik mulighed på gulvet

'Det han gjorde' følger Jens Martin Schau, der dræbte sin kæreste, forfatteren Christian Kampmann.

Cph:Dox
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I 1988 slog psykologen og forfatteren Jens Michael Schau sin kæreste ihjel. Mordet blev et af de seneste årtiers mest omtalte, fordi kæresten var den kendte forfatter Christian Kampmann. I ’Det han gjorde’ fortæller Schau om sit forhold til Kampmann, om drabet og om sin anger.

Schau har for længst udstået sin straf, men har stadig svært ved at gå på gaden af ængstelse for omverdenens blikke. Forbrydelsen har fået ham til at prøve at fortrænge det mangeårige forhold til Kampmann.

Sin fortrydelse og forsøg på fortrængning af forholdet til Kampmann taler Schau oprigtigt og interessant om i nogle scener. Men i stedet for at gå i dybden med den historie inddrages arbejdsprocessen i forbindelse med en teaterforestilling på Mungo Park om drabet.

Det forstyrrer en ellers tydelig og meget sjælden mulighed for at trænge ind i, hvorvidt og hvordan et menneske efter at have gjort noget så forfærdeligt kan tilgives og accepteres af andre, men ikke mindst af sig selv.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden