0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Første episode er medrivende hverdagsdrama om racisme i 1950’ernes USA med samme kvælende atmosfære som i ’Mississippi Burning’. Lige indtil vi ender langt ude i skoven og dybt inde i gyser og sci-fi-forfatteren H.P. Lovecrafts fantasi. Foto: HBO Nordic

Fremragende sort HBO-serie hylder hvid racistisk forfatter

Det afroamerikanske hold bag tv-serien ’Lovecraft Country’ er åbenlyst fans af den racistiske sci-fi-pioner H.P. Lovecraft og slipper hans monstre løs i 1950’erne i en begavet og medrivende historielektion om det raceopdelte USA.

FOR ABONNENTER

Kan man adskille kunstner og værk? Kan man elske et forfatterskab, hvis forfatteren er racist og sexist? Den diskussion er mere aktuel end nogensinde i en tid, hvor bevægelser som #MeToo og Black Lives Matter har ført til opgør med kulturelle ikoner ved at grave i deres fortid og udstille ugerninger og forkastelige ytringer i offentligheden.

Mens statuer af sydstatsgeneraler bliver revet ned i USA, fordi de kæmpede for bevarelse af slaveindustrien, hylder afroamerikanske Misha Green og Jordan Peele den udtalt racistiske og mandschauvinistiske forfatter H.P. Lovecraft i HBO-serien ’Lovecraft Country’.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu