Ægteparret Jane og Jann Wenner grundlagde sammen magasinet Rolling Stone, som blev talerør for en hel generation.
Foto: DR

Ægteparret Jane og Jann Wenner grundlagde sammen magasinet Rolling Stone, som blev talerør for en hel generation.

Film og tv

Det er for vildt med alle de historier, der fortælles i dokumentar om Rolling Stone Magazine

Rolling Stone Magazine var det fremmeste talerør for ungdomsoprøret i USA og var der, de fedeste rockmusikere gav de mest åbenhjertige interviews til de bedst skrivende penne.

Film og tv
FOR ABONNENTER

Set i tv er Politikens daglige tv-klumme. Den skrives på skift af avisens anmeldere og journalister og er udelukkende udtryk for skribentens egen holdning.

I dag skriver Henrik Palle om 'Rolling Stone Magazine: 50 år med sex, musik og politik'.

De glade hippier i beatorkesteret Dr. Hook & The Medicine Show drømte – med Shel Silverstein som tekstforfatter – om at komme på forsiden af bladet Rolling Stone. Højere kunne man ikke nå i tiden efter ungdomsoprøret i USA. Magasinet, som Jann Wenner grundlagde i 1967, var nemlig ungdoms- og modkulturens fremmeste talerør i mainstream. Det var der, de fedeste rockmusikere gav de mest åbenhjertige interviews til de bedst skrivende penne. Og billederne til forsiden blev ofte taget af Annie Leibovitz, som havde et sjældent genialt blik for det ikoniske. Rolling Stone var ganske enkelt the shit.

Sådan er det måske ikke ligefrem længere, men Rolling Stone er stadig en institution i medieverdenen, og dets skribenter regnes blandt de bedste. Ikke desto mindre er det først og fremmest fortiden, altså historien, der er interessant. Engang var Rolling Stone en levende historie, nu har magasinet en historie. Og det er den, HBO og dokumentaristerne Alex Gibney og Blair Foster fortæller overbevisende på den overdådige måde, der muliggøres, når man øser fra et skatkammer og har seriøse penge i ryggen.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce