Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

HAVEN Festival har sta meget fokus på den mad der serveres.
Foto: Thomas Borberg

HAVEN Festival har sta meget fokus på den mad der serveres.

Festivaler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Claus Meyer efter Haven-premiere: Det vildeste måltid ville være, hvis 18.000 mennesker spiste sammen

Den kendte danske kok mener, at festivalen har været en succes, men erkender, at køerne til maden har været lange og lover bedre forhold næste år.

Festivaler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvordan er Haven gået?

»Det er gået meget godt med festivalen, og med maden er det gået virkelig godt, taget i betragtning af at folk har spist omkring 45 procent mere, end de ville, når vi sammenligner med andre festivaler som Northside og Tinderbox. Vi har fulgt godt med behovet. Der er mange nye mange koncepter«.

Hvad med ventetiden?

»Der har været for lang ventetid, men jeg håber, at folk alligevel har haft en god oplevelse. Jeg har været glad for, at der har været mad nok til alle, men man ønsker altid kort ventetid for alle«.

Hvad kan forbedres?

»Alting kan jo altid forbedres. Vi kunne skære 20 procent af ventetiden ned ved køerne, det ville være fint. Men der er andre muligheder for at blande mere spidse madoplevelser. Det kunne være ligesom inden for musikken, hvor du virkelig kunne frembringe det ypperste for en begrænset skare, som når vi laver små jamsessions med musikere med Bon Iver og Aaron Dessner fra The National. Det er vigtigt, at man laver mad, som bliver endnu skarpere, uden at maden bliver elitær. En anden ting er, om man kan lave nogle mere fællesmåltider. Det vildeste måltid ville være, hvis 18.000 mennesker spiste sammen. Det ville være en vanvittig oplevelse, men også en vild opgave. Om det kan lade sig gøre, ved jeg ikke«.

I forhold til lange køer hvordan gør man det bedre næste år?

»Altså, det er svært at sige. Jeg har ikke mål på, hvor længe det var. Jeg har været på Roskilde Festival i flere år, hvor folk har ventet i kø for at få en god madoplevelse, og det har været fedt. Når det har været et sted, hvor man vant til, at det er noget lort, man får, så skal man sætte det op i forhold til kvaliteten, og hvad der bliver lavet – det er på Haven virkelig frisk mad. Som restauratør er det fedt, at folk har den holdning, at det er fint at vente på unik mad. Der vil altid være nogle, der brokker sig. Men jeg mener, at de fleste vil sige: ’Det var virkelig god mad, hold kæft, det var tiden værd at vente på’. Og det får ikke mit pis kog«.

Folk er vilde med musikken, men folk har jo ventet længe i toiletkøer, og det kan du ikke styre. Men også ventetiden i madkøerne var lang…

»Generelt kan vi lære af det hele. Sådan er det at have 18.000 mennesker med den sult og logistik, og så kan vi formentlig kun gøre det bedre næste år. Vi beklager køerne, og sådan er det«.

Ikea lavede for nogle år siden nogle billeder af fremtidens mad. Insekter og kunstigt kød var nogle af tingene. Det der med fremtidens mad, kunne du forestille dig det på Haven?

»Altså hvorfor ikke? Det er jo ude i det virkelige liv. Målet har ikke været at lave et mystisk madeksperimentarium det første år, men i forhold til det, så ville det være spændende at lave en insektworkshop til næste år. Muligheden for at lave et deep dive, hvor man laver et rum for denne spidse, skarpe, unikke og krævende madoplevelse for et snævert publikum, ville det være spændende. Når det er det første år, er det ikke det, vi fokuserer på. Men jeg tror, at hvis vi afholder festivalen næste år, vil der være hundrede af folk, der står og brænder fem timer af, hvor der ikke sker en skid, og så kan de i stedet få en spændende madoplevelse«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden